| MountainRiver a întrebat:

Există laboratoare de studiu și cercetare pe partea de fizică în România?
Și dacă terminăm facultatea de fizică, putem lucra în cercetare?
Pe ce direcții ar fi cercetarea în domeniul fizicii (energie, soare, lună, forțe, mărimi), în ce constă mai concret această cercetare?

Și la facultatea de fizică, este implicată și matematica (mai mult decât formulele fizicii, că da, știu de la fizică, că existau niște formule matematice și pe acolo), dar aș dori să știu dacă la facultatea de fizică se fac și ore de matematică ori dacă un om care nu are înclinații matematice poate face față cu brio la o facultate de fizică, dar mai ales dacă poate lucra apoi pe cercetare, chiar dacă nu excelează la matematică și formule, ca spre exemplu cum e la psihologie, unde se face statistică, dar în domeniul de psihoterapie, nu toți terapeuții mai lucră cu statistica, dacă ei spre exemplu nu aplică teste clienților lor. Deci ce mă interesează pe mine e dacă, matematica e primordială în studiul fizicii și al cercetării sau e doar o materie din cadrul fizicii, pe care o poate ști doar cine vrea?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Da, în primul an la facultatea de fizică se fac matematici avansate. Nu ai cum "să faci față cu brio" dacă nu ai înclinații matematice.

| trophin a răspuns (pentru johnnny123):

Matematica avansata ce inseamna? esti la fizica, daca exista asta, faci fizica

| johnnny123 a răspuns (pentru trophin):

Eh, analiza reală, analiză complexă, algebră. Chestii din astea banale.

Spații Hilbert. Baze ortonormate. Serii Fourier trigonometrice. Operatori liniari și mărginiți pe spații Hilbert. Funcționale liniare. Teorema Riesz. Adjunctul unui operator liniar și mărginit definit pe un spațiu Hilbert. Operatori compacți. Vectori și valori proprii. Alternativa Fredholm. Dezvoltarea funcțiilor olomorfe în serie Taylor. Analicitatea funcţiilor olomorfe. Teorema identităţii funcţiilor olomorfe. Teorema maximului modulului. Teorema reziduurilor. Transformări conforme. Teorema lui Riemann. Relațiile Cauchy-Riemann, etc...

| trophin a răspuns (pentru johnnny123):

Ce ai explicat tu tine de fizica nu de mateematica

| johnnny123 a răspuns (pentru trophin):

Ok...

| MountainRiver explică (pentru johnnny123):

Asta sună a thailandeză, nu a matematică. Cel puțin la liceu nu am auzit de aceste teorii și teoreme. Dar mersi de răspuns.

| MountainRiver explică (pentru johnnny123):

Păcat! sad Începusem să fiu atrasă de fizică și speram că dacă studiez fizica pot demonstra, dar și descoperi pe Dumnezeu cu tot Universul, dar aia e, la matematică nu am excelat niciodată, deci dacă e esențială pentru fizică, matematica asta, nu voi excela, mai ales că eu voiam strict pe cercetare și mă gândesc că acolo se va utiliza și aplica și mai multă matematică în cadrul experimentelor și cercetărilor.
Trist! Dar mulțumesc!

6 răspunsuri: