| TheLawyer a întrebat:

Facand universitatea de drept in UK, voi putea profesa doar acolo? Chiar daca obtin cetatenia? Nu voi putea profesa in alta parte dupa?

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Poti sa te specializezi in drept international si atunci poti sa faci aceasta munca oriunde. Oricum, facultatea de drept, in general, vizeaza mai mult sistemul juridic din aceea tara. Cel putin asta e parerea mea.

| TheLawyer explică (pentru rroxi44):

Si daca voi urma dreptul international pot lucra si in America spre exemplu? Trebuie neaparat sa am si cetatenia lor?(UK)

7 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

La noi în ţară vei putea. Nu ştiu în alte ţări. Dar mă gândesc că, spre exemplu, în Australia sau Canada (care sunt sub coroana Marii Britanii) ar trebui să poţi. Oricum, cel mai bine e să mai aştepţi şi alte răspunsuri. Presupun că dreptul internaţional ar trebui să te înveţe şi legile celorlalte ţări. Dar, după câte ştiu eu, studiul se face comparativ cu ţara în care faci şcoala. Sper să mai primeşti răspunsuri care să te lămurească mai bine decât am făcut-o eu acum.

| TheLawyer explică (pentru rroxi44):

Mersi mult pentru raspunsuri si sper ca nu te-am stresat cu intrebarile mele, pentru ca as avea o ultima intrebare. Crezi ca daca urmez medicina e putin mai complicat? Din cate am inteles nu conteaza unde faci facultatea de medicina te poti angaja oriunde.

| rroxi44 a răspuns (pentru TheLawyer):

Este adevărat că medicina poţi s-o faci oriunde. Multi medici de la noi au plecat cu contract dincolo. Important este să îţi fie recunoscute studiile şi să pleci cu contract. Altfel, nu ştiu. Dar cum ţi-a raspuns şi raluk27. Poţi să faci facultatea la noi şi masteratul în UK. Vezi tu.

| raluk27 a răspuns:

Numai ca a studia dreptul international e diferit de a profesa efectiv in acest domeniu. Nu-ti face prea multe iluzii. Si eu vroiam sa devin astronaut, cand eram mica happy Sunt multi care l-au invatat si n-au ajuns la Haga. In Romania, este doar o materie studiata in 2 semestre si atat. Nu cred ca ofera tot volumul de informatii pentru adeveni specialist. Iar daca alegi calea asta, pregateste-te sa stai numai prin strainatate. Ca sfat: mai bine urmeaza dreptul in Romania, pentru ca nu poti sti cum vor decurge lucrurile in timp si macar sa ai posibilitatea de a te intoarce, fara sa fii muritor de foame, iar daca vrei neaparat UK, dupa licenta poti face un master acolo, pe drept international.

| TheLawyer explică (pentru raluk27):

Eu nu vreau sa devin astronaut. happy Este o diferenta destul de mare intre astronaut si avocat; eu cer doar cateva sfaturi, si dupa cum spuneai si tu trebuie sa stai numai prin strainatate iar eu momentan nu locuiesc in Romania.

| raluk27 a răspuns (pentru TheLawyer):

Sa devii avocat nu e cine stie ce, dar sa ajungi sa lucrezi efectiv la institutiile europene (Parlamentul european, Consiliul UE, Comisia europeana etc.) e la fel de greu ca atunci cand vrei sa fii astronaut. In plus, uite cam ce ai mai putea sa faci cu dreptul international: ■ departamentele guvernamentale care se ocupă cu dreptul internaţional şi european
■ instituţiile Uniunii Europene
■ internaţionale (non-) guvernamentale, inclusiv a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Comerţului şi curţile şi tribunalele internaţionale


Absolvenţii sunt, de asemenea, calificaţi să urmeze o carieră în firme de avocatură care consilia în domenii cum ar fi

■ (transfrontaliere), fuziuni şi achiziţii
■ internaţional de drept penal
■ europene în domeniul concurenţei dreptul
■ investiţii litigiilor
■ internaţional de arbitraj
Ok, suna foarte pompos. Dar gandeste-te ca pentru asta trebuie sa fii mai mult decat bun. Nu te cunosc personal. Poate esti. Dar am vrut sa iti arat si latura mai realista a lucrurilor happy