Sunt student in cadrul acestei facultati. Diferenta consta in faptul ca poti reusi doar daca stii ce vrei. Daca vrei doar sa ai o hartie faci facultatea degeaba. Daca ai cu adevarat o pasiune si vrei cu adevarat sa reusesti iti spun ca vei reusi. A fi un student as conteaza pentru ca ai nevoie sa fii informat si daca nu inveti nu poti reusi. Daca optezi pentru aceasta facultate poti ocupa functii in cadrul :
1. Mass - Media ( reporter, redactor, editor, etc. ),
2. Comunicare Sociala, respectiv
- Publicitate si Reclama ( copywriter, art director, designer masss media, brand manager, coordonator de campanii de imagine si electorale, media planner, etc. ) sau
- Servicii Sociale ( consilieri, cercetatori si asistenti de cercetare in stiintele sociale, functionari documente in invatamantul superior, etc)
- PR ( Relatii Publice ) cu functii precum : Agent PR, negociator in structuri manageriale, purtator de cuvant, consilier media, consilier politic, initiator evenimente Pr, etc. )
Iti pot da ca exemplu materiile mele de studiu din primul an :
Semestrul I
- Comportamentul Consumatorului
- Comunicare si imagologie
- Drept constitutional
-Editare in limbaje specializate
-Introducere in relatii publice
-Introducere in stiinte sociale
-Limba engleza in comunicare si relatii publice
- Limba franceza in comunicare si relatii publice
- Retorica si teoria argumentarii
Semestrul II
- Comunicare si conflict
-Drept constitutional
-Elaborarea unui produs de relatii publice cu ajutorul calculatorului
- Introducere in sistemul mass -media
-Introducere in stiintele comunicarii
- Limba engleza in comunicare si relatii publice
- Limba franceza in comunicare si relatii publice
-Management general
Nu stiu cat de interesant sau nu suna aceste denumiri pentru tine insa cert e ca ai de invat suficient. Depinde mult daca vrei sa faci o facultate in mod serios sau vrei doar sa ai o hartie.
Materiile sunt destul de grele pentru ca sunt termeni noi peste tot, examenele destul de dificile fiind bazate nu doar pe teorie ci pe aplicarea ei ( spirit practic si analiza ), iar stres vei avea probabil inca de la inceput pana la sfarsit.
Daca tu vrei cu adevarat sa urmezi calea aceasta iti spun ca trebuie sa fii hotarat sa o faci pana la capat. Nu are nici un rost sa faci facultatea si apoi sa renunti. Ai nevoie de aceeasi determinare de care ai nevoie si la drept sau medicina desi unii poate ar spune ca nu se compara. Totul depinde de tine. Ai nevoie de incredere in tine, vointa si multa rabdare.
Am si eu o intrebare, in sesiune se da examen la ambele limbi straine? Iar in ceea ce priveste examenul de admitere la facultate, la ce discipline se da?
In ceea ce priveste examenul de admitere, trebuie sa alegi una dintre disciplinele: Limba si literatura romana, economie, psihologie si istorie. Media din bac trebuie sa fie de 5 minim, deoarece va fi utilizata doar la repartajarea studentilor.
Buna! In sesiune se da examen la ambele limbi straine?
Iar in ceea ce priveste admiterea, la ce discipline se da:?
AllanClare întreabă:
sorinaa0 întreabă: