| GeorgyIubitzicaTa a întrebat:

Hei! Buna. În vara dau examenul național pentru a intra la liceu și sunt puțin confuză pentru ca nu știu la ce profil sa dau. Eu aș vrea ceva mate -info pentru că este cel mai avantajos profil și o doamnă profesoară mi-a spus ca deși este un profil greu poți devenii ceea ce iți dorești. O profesoară mi-a spus că pe clasa a 10 pot primi un atestat cum că sunt apta să lucrez in acel domeniu. Este adevărat? Și care sunt beneficiile si dezavantajele acestui profil ?

Răspuns Câştigător
| LunaAlbastra a răspuns:

Mate-info este o alegere foarte buna. chiar daca nu esti sigura in ce domeniu vrei sa mergi mai departe. Daca te inscri la acest profil este adevarat ca ai mai multe sanse pentru a intra la orice facultate si in plus colectivul te va ajuta foarte mult si va scoate ce e mai bun din tine. Nu trebuie sa fi as la mate. Eu am ales mate-info si chiar daca este greu nu imi pare rau. Stiu ca aici e cel mai bine si sunt impinsa de la spate sa dau tot ce am mai bun.

3 răspunsuri:
| justagirl2 a răspuns:

Salut! pai daca te descurci la matematica si iti place de ce sa nu dai?(si eu term mate info) aici se cam axeaza pe toate materiile. cauta si la ce materii vei da bacul si daca tu crezi ca te vei descurca... faza cu avantajosul si ce ti a spus profesoara. ai sa vezi daca se adevereste cand o sa cresti mai mare, termini o facultate in fine. de atestat intr a 10-a nu mai stiu exact (imi aduc amibte ca am dat intr adevar un atestat la informatica si am primit o diploma sau cv de genu). avantaje si dezavantaje nu stiu ce sa zic dezavantajele ti le am spus mai sus cauta un orar si vezi ce materii se fac intreaba colegii mai mari, avantaje daca vrei sa dai mai departe spre o facultate de stiinte economice iti va fi mai usor. bafta

| Matt24 a răspuns:

Ai grija ce iti doresti, este destul de greu si mai ales la info trebuie sa inveti constant, daca pierzi lectii pur si simplu nu vei stii cum sa rezolvi problemele.In ceea ce priveste atestatul, acesta se da pe clasa a 12a.

| m97 a răspuns:

SI eu sunt in clasa a8 a si voi merge mai departe la Filologie, deoarece imi place lb.romana si limbile straine. Daca tie iti place matematica te sfatuiesc sa mergi acolo.E important sa faci ceva ce iti place.winking