Nu iti trebuie facultate trebuie sa ai un curs de barman-ospatar si atata tot asta depinde si de angajator daca au pretentii
Poate vreun curs. Dar in general nimic. Doar 18 ani si facultatea vietii
Heii.
Nu trebuie neapărat facultate însă îţi trebuie minim un curs de specialitate pentru a te putea angaja.
Profilul la liceu nu contează neapărat dar te sfătuiesc să dai la filologie.☺
Deşii nu aş opta pentru barman-ospătar...aş aspira către ceva mai de viitor gen avocat, doctor, poliţist etc.
Nu iti trebuie facultate. te ajuta sa ai un curs sau un liceu cu profil specializat (ospatari cred ca se numeste profilul)
Nu cred ca ai nevoie de nimic,poate curs, dar mi-e greu sa cred.
Profilul care tine de aceasta meserie se numeste "turism si alimentatie","tehnician in turism". In Bucuresti, licee care au acest profil sunt: Hermes, Virgil Madgearu, Xenopol si mai sunt cateva.
Buna. Trebuie sa urmezi un liceu tehnologic cu profilul turism si alimentatie....de la liceu poti face o facultate cu acelasi profil si ajungi ceva mai sus de ospatar, poate chiar bucatar pe vas...noua asa ni s-a spus ca si eu sunt la liceu tehnologic si cand avem practica mai castigam si noi niste banuti
Si pana la urma ce ai facut?
Ma gandeam si eu pe ceva de Alimentatie publica, dar cu niste studii superioare.
Sper ca mai esti pe TPU :-)
Poti lucra ca barman-ospatar chiar daca nu ai liceul. Cunosc tot felul de persoane care n-au fost in stare nici sa-si termine liceul si acum se cred mari ospatari. Te angajeaza oricum, fara prea multa scoala. Eu zic sa iti alegi o meserie adevarata, nu mai pierde timpul cu asa ceva, lasa-i pe altii sa faca munca de jos!
Nu ai nevoie de facultate pentru a deveni ospatar. Daca doresti o calificare in aceasta directie poti opta pentru un curs de calificare.
http://sbinfo.ro/curs-ospatar-chelner-in-unitati-de-alimentatie-publica/
Misa332 întreabă:
BogdanDavidZ întreabă:
Rysor întreabă: