Depinde de productie si de contract. Daca filmul e independent (cum e cazul la 90% de productiile romanesti) atunci regizorul are toata puterea de decizie (desigur el se va sfatui permanent cu restul echipei de filmare). Daca filmul e facut sub egida unor studiouri, atunci in general producatorii sunt cei care au intaietate in a alege, regizorul avand mai degraba un rol consultativ. In unele cazuri, daca vorbim de adaptari de romane, chiar scriitorii pot stipula in contract un anumit drept asupra castingului. Scenaristii au si ei un cuvant greu de spus, avand in vedere ca ei sunt primii care au ''avut o viziune''. Dar in general in Romania regizorul e cel care isi asuma acest rol. Si eu imi voi asuma acest rol in septembrie cand va fi castingul pentru urmatoarea mea productie.
Buna! Mersi de sfat! E chiar mai mult decat bun! Daca nu te deranjeaza sau daca nu cer prea mult, crezi ca imi poti spune ceva despre viitoarea ta productie? Caci in raspunsul tau ai spus "Si eu imi voi asuma acest rol in septembrie cand va fi castingul pentru urmatoarea mea productie."... Poate ajung si eu la casting!
Un scurtmetraj/film de arta. Are ca punct central introspectia personala si modul in care oamenii nu vad cu adevarat ce e in sufletul tau. Filmat cu ecranul impartit in 2 : in partea de jos actiunea care se produce propriu zis iar in partea de sus actiunea care se deruleaza in mintea personaului principal feminin. Tema ar fi sinuciderea. ''Ambalaj'' e working-title-ul filmului (pana la post-productie cel putin)
De obicei regizorul imparte rolurile si cam tot el gaseste actorii pe care ii considera potriviti.
RaduAlexandru2005 întreabă: