Http://www.corectarealimbajului.ro/....../index.php uite aici un site cu multe vb de gr a 2-a. alege-le tu pe care le vrei;;)
Buna eu sunt in clasa a 8 a si le-am repetat la inceputul anului.
Finir, choisir, reussir ( cu accent pe e ), rougir, remplir sper ca sunt destule.
Uite:agir; agrandir; approfundir; bartit; benir; blanchir; choisir; divertir; elargirlfinir; fleurir; rougir; jaunir; punir; reussir; servir; subir.Si eeu sunt a7a si ni le-a predat profa.
Voila quelques verbes:finir, choisir, reussir, remplir, fleurir, blanchir, rougir, hair cu trema pe i si grandir sunt cele mai cunoscute... sper ca ai destule
Pai uite aici:Finir, choisir, reussir ( cu accent pe e ), rougir, remplir,Finir, choisir, reussir, aplanir,agir; agrandir; approfundir; bartit; benir; blanchir; choisir; divertir; elargirlfinir; fleurir; rougir; jaunir; punir; reussir; servir; subir. Sper ca-s destule. si terminatiile sunt: is,is, it, issons, issez, issent.Azi dam test si ni lea predat ieri si le a in caiet. Sper ca te-am ajutat! :*
finir, choisir, polir, grandir, veillir, reussir, accomplir, rougir, blanchir, verdir, noircir, etc...Asta am gasit in cartea mea
Sunt foarte simple:choisir,remplir,finir, rougir, reussir, bartir, beni si mai sunt multe da nu le mai scriu...
H0lz întreabă: