Eu te sfatuiesc sa nu inveti nici-una dintre astea trei. In special ce-a mai folosita din cele 3 este Germana, se mai invata prin scoli si licee din Romania, probabil si din alte tari. In schimb, poti invata alte limbi, precum ar fi Engleza in caz ca nu o stii ( sau o poti incerca sa o inveti aproape la perfectie ), se foloseste in toata lumea, si in plus, poti gasi job-uri daca stii limba aceasta tot in toata lumea ( in special in Marea Britanie si America ). In schimb, daca o stii, te sfatuiesc sa inveti Franceza, si limba asta este foarte folosita, presupun ca a doua cea mai folosita dupa Engleza. In schimb daca le stii pe ambele doua, poti opta pentru Germana, este si ea destul de folosita, desii celelalte doua ar fi mult mult mult mai important decat restul.
Dacă vrei limba engleză să-mi spui îți pot recomanda un dicționar foarte bun de peste 120.000 de cuvinte ca să cumperi conține și câteva pagini cu gramatică în rest vocabular de cuvinte de la A la Z foarte complex poate chiar cel mai complex de pe piață.
Sau dicționar de limbă germană care este la fel.
Depinde
daca ai aptitudini si aplecare pasiune spre limbile straine.
daca o sa faci doar pentru bani nu o sa ajungi departe poate ajungi la nivel mediu.
Cu araba si suedeza cel putin in Bucuresti nu prea am auzit eu personal sa se ceara asa ceva dar poate ma insel.
Oricum sunt limbi foarte grele mai ales araba mai ales se scrie de la dreapta la stanga iar alfabetul lor e absolut oribil.
Nu seamana absolut deloc cu limba romana sau vreo limba indoeuropeana.
Suedeza seamana cu germana(cat de cat10-25%) si de departe cu engleza (foarte putin)
Macar se scrie cu caractere latine.
Germana are mare cautare din proprie experienta lucrez cu limba germana si este foarte bine platita dar nu pentru incepatori ci sa o sa stii cel putin la nivel B2-C1 adica cam intermediar spre avansat/fluent.
Indiferent ce limba alegi incepe mai intai sa vezi ceva filme pe Youtube sau ceva amuzant/energic sa auzi si sa incerci sa reproduci verbal.
Cel mai usor se invata o limba prin auditie si verbal sa incerci repede sa vorbesti.
Si limba romana asa ai invatat-o o stiai deja cand ai intrat la scoala chiar daca nu stiai gramatica.
Mintea ta lucreaza chiar daca nu intelege cuvintele sa faca conexiuni intre cuvinte si ceea ce se petrece acolo sa lege legaturi.
Eu asa am invatat engleza si germana fiind copil nu erau subtitrari la desene animate si filme si am "invatat " natural si deja stiam sa vorbesc si sa inteleg la nivel cel putin de incepator spre mediu ambele limbi straine cand am intrat la scoala in clasa I.
Vocabularul englezei seamana foarte mult cu cel al germanei.
Deci daca stii engleza cat de cat multe cuvinte o sa le intuiesti sensul si ce inseamna deja.
Succes!
aisha01eu întreabă:
mentholinks întreabă: