| hey2you a întrebat:

Hei! M-ar ajuta extrem de mult cateva sfaturi in ceea ce priveste alegerea facultatii, desi mai e ceva timp pana termin liceul (profil real: stiinte ale naturii, sectia bilingv: engleza). Medicina imi suna bine, insa dupa ce am petrecut multa vreme citind pareri (ale studentilor, si nu numai) pe diverse forumuri, mi-am cam pierdut entuziasmul care m-a urmarit inca de mic copil in ceea ce priveste aceasta meserie. So, ce sugerati sa fac?

Răspuns Câştigător
| covexrobu a răspuns:

Eu in locul tau m-as face medic cu toate ca este greu si mult de invatat. Dar pe urma ai sa vezi ce bine o sa fie cand lucrezi ajuti oamenii si o sa ai o satisfactie ca ai facut lucruri bune. Ca salariul este mic ca vraja marii lasa ca spaga se va da mult timp de acum inainte asa ca salariul o sa iti fie completat. Daca iti place sa ajuti oameni mergi si fa medicina. Sincer mie nu imi place sa lucrez cu oameni mai mult imi plac masinile pentru ca daca gresesti ceva poti sa schimbi o piesa dar sa schimbi un om este mai greu. Eu nu as accepta sa fiu acuzat ca am nenorocit un om sau nu. De asta prefer sa fac ingineria mecanica pentru ca e altceva cu fierul sa lucrezi decat cu un om.

6 răspunsuri:
| covexrobu a răspuns:

Nu stiu ce sa iti spun pentru ca eu nu fac medicina. Cred ca mai bine ar fi sa nu prea incerci sa lucrezi pentru ca atunci nu o sa mai ai timp sa inveti si este foarte obositor sa lucrezi si sa inveti. O sa fie foarte greu dar va trece. De exemplu eu lucrez de luni pana vineri de la 9 la 5 si sambata si duminica merg la facultate. Este foarte greu pentru ca fac naveta la brasov si stau pe drum vreo 4 ore in fiecare zii. Deci ma trezesc la 6 jumate ca la 7 sa plec la 9 sa fiu acolo si vin de obicei pe la vreo 2-3 acasa. Azi la fel am fost si am venit la 4 acasa. Este destul de obositor cand doua saptamani se leaga intre ele. Tu o sa fii nevoita sa inveti destul de mult la medicina. Daca au parintii tai posibilitatea sa te sustina financiar atunci este foarte bine sau poate ca inveti bine si o sa ai parte de o bursa ceva care ti-ar scadea considerabil din plati. Eu ti-am zis sa mergi la ce iti place tie pentru ca si eu m-am dus la ce mi-a placut mie cu toata ca este extrem de greu. Eu am terminat la liceu profilul de filologie pentru ca nu imi placea matematica si am fugit de ea. Dar dupa ce am terminat liceul in vara mi-am dat seama ca nu o sa fac nimic daca termin dreptul sau alte facultati si am decis sa ma inscriu la ce mi-am dorit mereu sa fac adica Inginerie mecanica. Este foarte multa matematica si fizica este greu dar va trece cumva. Nu ar avea rost sa fac o facultate de drept si sa nu pot face nimic cu ea, asa ca poate voi putea face ceva ca si inginer si sa am un salariu frumusel pentru ca la urma urmei pe toti ne intereseaza o functie buna si un salariu din care sa traiesti. Iti urez bafta la facultate si sa ai grija de tine si incearca sa nu lucrezi pentru ca iti vei ingreuna situatia singura, si nu are rost daca ai tai te pot sustine financiar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alege in functie de aptitudinile pe care le ai, trebuie sa te traga inima in ceea ce faci.gandeste ca toata viata vei profesa o meserie pe care nu o stapanesti si pentru care nu ai calitatile necesare in a o profesa.alege ceea ce crezi ca te implineste sufleteste si ceea ce crezi ca stapanesti mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce sa iti spun pentru ca eu nu fac medicina. Cred ca mai bine ar fii sa nu prea incerci sa lucrezi pentru ca atunci nu o sa mai ai timp sa inveti si este foarte obositor sa lucrezi si sa inveti. O sa fie foarte greu dar va trece. De exemplu eu lucrez de luni pana vineri de la 9 la 5 si sambata si duminica merg la facultate. Este foarte greu pentru ca fac naveta la brasov si stau pe drum vreo 4 ore in fiecare zii. Deci ma trezesc la 6 jumate ca la 7 sa plec la 9 sa fiu acolo si vin deobicei pe la vreo 2-3 acasa. Azi la fel am fost si am venit la 4 acasa. Este destul de obositor cand doua saptamani se leaga intre ele. Tu o sa fii nevoita sa inveti destul de mult la medicina. Daca au parintii tai posibilitatea sa te sustina financiar atunci este foarte bine sau poate ca inveti bine si o sa ai parte de o bursa ceva care ti-ar scadea considerabil din plati . Eu ti-am zis sa mergi la ce iti place tie pentru ca si eu m-am dus la ce mi-a placut mie cu toata ca este extrem de greu. Eu am terminat la liceu profilul de filologie pentru ca nu imi placea matematica si am fugit de ea. Dar dupa ce am terminat liceul in vara mi-am dat seama ca nu o sa fac nimic daca termin dreptul sau alte facultati si am decis sa ma inscriu la ce mi-am dorit mereu sa fac adica Inginerie mecanica. Este foarte multa matematica si fizica este greu dar va trece cumva. Nu ar avea rost sa fac o facultate de drept si sa nu pot face nimic cu ea , asa ca poate voi putea face ceva ca si inginer si sa am un salariu frumusel pentru ca la urma urmei pe toti ne intereseaza o functie buna si un salariu din care sa traiesti. Iti urez bafta la facultate si sa ai grija de tine si incearca sa nu lucrezi pentru ca iti vei ingreuna situatia singura , si nu are rost daca ai tai te pot sustine financiar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce sa iti spun pentru ca eu nu fac medicina. Cred ca mai bine ar fii sa nu prea incerci sa lucrezi pentru ca atunci nu o sa mai ai timp sa inveti si este foarte obositor sa lucrezi si sa inveti. O sa fie foarte greu dar va trece. De exemplu eu lucrez de luni pana vineri de la 9 la 5 si sambata si duminica merg la facultate. Este foarte greu pentru ca fac naveta la brasov si stau pe drum vreo 4 ore in fiecare zii. Deci ma trezesc la 6 jumate ca la 7 sa plec la 9 sa fiu acolo si vin deobicei pe la vreo 2-3 acasa. Azi la fel am fost si am venit la 4 acasa. Este destul de obositor cand doua saptamani se leaga intre ele. Tu o sa fii nevoita sa inveti destul de mult la medicina. Daca au parintii tai posibilitatea sa te sustina financiar atunci este foarte bine sau poate ca inveti bine si o sa ai parte de o bursa ceva care ti-ar scadea considerabil din plati . Eu ti-am zis sa mergi la ce iti place tie pentru ca si eu m-am dus la ce mi-a placut mie cu toata ca este extrem de greu. Eu am terminat la liceu profilul de filologie pentru ca nu imi placea matematica si am fugit de ea. Dar dupa ce am terminat liceul in vara mi-am dat seama ca nu o sa fac nimic daca termin dreptul sau alte facultati si am decis sa ma inscriu la ce mi-am dorit mereu sa fac adica Inginerie mecanica. Este foarte multa matematica si fizica este greu dar va trece cumva. Nu ar avea rost sa fac o facultate de drept si sa nu pot face nimic cu ea , asa ca poate voi putea face ceva ca si inginer si sa am un salariu frumusel pentru ca la urma urmei pe toti ne intereseaza o functie buna si un salariu din care sa traiesti. Iti urez bafta la facultate si sa ai grija de tine si incearca sa nu lucrezi pentru ca iti vei ingreuna situatia singura , si nu are rost daca ai tai te pot sustine financiar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te poti angaja pentru ca medicina se face la zi, nu sambata si duminica. Din anul 3 incepe greul caci aia e clinica si fara esti zero.
Ca sa iei rezi trebuie sa inveti pe branci. In paralel cu rezidentiatul nu prea poti sa lucrezi altundeva pentru ca n-ai cum sa pleci de la spital, mai sunt si garzi...
Trebuie sa te gandesti in ce oras faci facultatea si sa fii constienta ca e posibil, chiar daca tu locuiesti intr-un oras universitar, sa nu poti face si rezidentiatul tot acolo.
Parintii te vor intretine pana la vreo 35 cel putin, spagi nici acum nu se prea fac, decat in anumite specialitati, oricum e foarte neplacut sa accepti bani de la pacienti de nevoie. Iar cel mai frustrant dintre toate e atunci cand o sa vezi ca vreun analfabet a facut economie, sau drept, sau mai stiu eu ce facultate dubioasa si dupa vreo 3 ani de "studii " unde n-a invatat nici macar sa scrie corect romaneste, are un salariu de 30-40 de mil, iar tu, dupa 6 ani de faculatte si 5 ( in medie! ) de rezi, te vei trezi cu-n salariu de incadrare cu doar 1-2 mil mai mare decat al unei asistente...care pentru ca s-a angajat la 20 de ani, nu la 25 ca tine, are vechime mai mare, implicit salariul net mai mare!
Daca vrei medicina trage tare si apoi pleaca in strainatate!

| hey2you explică:

Merci mult pentru raspunsurihappy Covexrobu, mi-a placut foarte mult ce ai scris si cred ca ai dreptate. Pe mine ma cam deranjeaza faptul ca trebuie sa ai suport financiar din partea parintilor pana in jur de 30 de ani. Oare ar fi ceva posibilitati sa lucrezi cumva macar prin anul 3-4?