Nicio materie pe care o faci la școală/liceu nu are legătură cu psihologia, poate doar o parte a biologiei care are legătură cu sistemul nervos. Trebuie sa urmezi facultatea de psihologie.
In afara de psihologie, evident , limba romana o sa te ajute enorm.
Vei sti sa te exprimi corect si placut, sa te faci inteles, dar si sa intelegi ce spune celalalt, fie ca e vanzator, fie ca e profesor universitar. Un om care a citit toata viata lui mult, de toata, filosofie, istorie, sociologie, anatomie, va avea un limbaj plin de neologisme si daca vede ca nu il intelegi va pleca dupa prima sedinta care de regula e gratuita.
De asemenea, literatura e foarte importanta. Romanul,, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi'' spre exemplu e plin de gesturi si actiuni care scapa cititorului neinitiat in psihologie, la fel si,, Enigma Otiliei''. Va trebui sa nu te limitezi la comentarii, ci sa citesti cartile si sa descopri singur.
Pedagogia e extrem de utila. In facultate vei putea sa urmezi un modul psihopedagogic.
Filosofia e importanta. Pana la urma e mama psihologiei.
Biologia legata strict de anatomia creierului iti va folosi in facultate la materii precum neuropsihologie, pentru cultura generala, dar nu direct in relatia cu clientii sau pacientii.
Nu prea au relevanta materiile din scoala. Conteaza facultatea de psihologie, apoi masterul.
Da ca meseria asta vrei sa o practici atunci va trebui sa urmezi facultatea de pshigologie
Esentiale pentru un psiholog bun:capacitatea de a intelege oamenii,de a nu-i judeca,omenia,dorinta de a ajuta, politetea, flexibilitatea in gandire, capacitatea de a comunica liber si de a te face inteleasa tuturor, rabdarea, sa ai o pasiune pentru tot ce tine de psihicul uman, o capacitate de invatare destul de mare(chiar te apreciez daca poti invata toata psihologia-eu