| Axyongaming007 a întrebat:

As fori sa stiu si eu ce materii se studiaza la facultatile de mate-info si cate ore sunt pe saptamana la fiecare

2 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu o sa stea nimeni sa iti ia facultatile la rand si sa iti insire materiile. Intra pe site-ul universitatilor si uita-te. Ca sunt multe.

| AC4S4 a răspuns:

Fiecare universitate are materii diferite, programe diferite. Nu este ca la liceu.
De asemenea, fiecare materie este impartita in Cursuri, Seminare, Laboratoare (unele nu au laboratoare - ex. Matematica).

La Cursuri se preda materia, se face cu toti studentii respectivei specializari (uneori se unesc mai multe specializari, depinde de materie). Efectiv profesorul va dicta (de obicei cu ajutorul unui videoproiector) materia pentru a o scrie in caiet. Insa, de cele mai multe ori profesorii expun materia in format electronic pentru ca studentii sa nu se simta obligati sa vina la cursuri.
De asemenea, prezenta la cursuri nu este obligatorie.

La Seminare se aprofundeaza materia, facand exercitii. Seminarele sunt pe grupe (o grupa este echivalentul unei clase de liceu (28-30 studenti)). Prezenta la seminare este obligatorie. Depinzand de facultate, maximul de absente pot fi intre 0 si 4.

La Laboratoare se fac lucruri practice. Acestea se tin pe semigrupe (14-15 studenti). Laboratoarele sunt in general la materiile ce au legatura cu programarea. La fel ca la seminare, prezenta obligatorie.

In general o sa ai un curs, un seminar si un laborator din fiecare materie, pe saptamana. Fiecare curs, seminar, laborator tine 2 ore. Insa, sunt cazuri in care tin doar o ora, sau 3 ore.

Pe semestru vei avea 5-7 materii. Distribuirea matematica-informatica va depinde pe ce specializare vei merge. Daca mergi pe specializarea Matematica, vei face multa matematica si foarte putina informatica. Daca mergi pe Matematica-Informatica vei face cam egal din amandoua. Daca mergi pe Informatica vei face multa informatica si putina matematica.

Evident, vei studia matematica:
- Analiza matematica, Algebra, Geometrie, Probabilitati, Statistica...

Vei studia si informatica:
- Programare (vei face mai multe limbaje in facultate), Algoritmica, Sisteme de operare, Baze de date, Programare Web si altele.