Cand termini liceul economic esti deja calificat intr-o meserie ( contabil, lucrator in administratie, specialist in turism, lucrator hotelier etc), depinde ce sectie ai ales.
Daca vrei sa-ti completezi studiile, poti urma si o facultate gen ASE ( stiinte economice) pentru a deveni economist, sau poti alege ( teoretic) orice alt profil: drept, istorie, limbi straine, jurnalism, geografie etc ( depinde si ce inclinatii ai).
Bacalaureatul se da in forma scrisa la romana, matematica M2 ( pentru licee economice) si la alegere intre geografie, logica, economie, ( deci 3 probe scrise din care se face media finala ). Mai ai probele orale care insa nu se aduna la media de la bac ( esti doar admis) : romana, o limba straina si informatica( competente digitale).
Liceul economic e ok. in capitalism nici o scoala nu-ti garanteazasuccesul 100% totul depinde de tine cat esti de bun si un pic de noroc.in general analizeaza cam ce-ti place sa faci.
Profilul este bun, depinde liceul pe care ţi-l alegi. Bineînţeles că poţi găsi orice de lucru din economie. Manager, secretar/a, contabil/a, chiar şi avocat sunt nenumărate slujbe mai mult sau mai putin bănoase. Te poţi îndrepta spre, aproape, orice domeniu. Ca studii, ASE-ul este cam cel mai ales de cei care termină un profil economic, dar totul ţine de ceea ce vrei tu să devii. De învăţat depinde mult de profesorii de la clasă, dar avantajul este că la profilul economic se dau doar trei teze: română, matematică şi economie, pe când la alte profiluri se dau 4, şi chiar şi 5. Şi nu în cele din urmă, BAC-ul se dă la română, matematică, economie, competenţe digitale şi limbă străină.