| Florrentina14 a întrebat:

Hei TPU, pe ce materii se bazeaza >psihologia? Este mult de munca?

Răspuns Câştigător
| MauriceCorelli a răspuns:

In stadiu de cercetare si elemente de baza, nu se bazeaza pe materii, ci pe simplul proces de intelegere al unor actiuni banale. In stadiul pseudo-avansat, de consiliere prin cabinete, pe ipocrizie si sarlatanie.

Daca adori sa minti, si sa mai primesti si bani pentru asta, fa-te psiholog. Da' daca vrei sa faci treaba serioasa, du-te pe filiera de cercetare. Cine stie, poate ma ajuti intr-o zi sa le distrug globul de sticla psihologilor idioti care cred ca nebunia e ereditara si nu o suma a unor socuri/traume. laughing

| Florrentina14 explică (pentru MauriceCorelli):

laughing...Nu stiam, de faza cu mintitul.happy

| MauriceCorelli a răspuns (pentru Florrentina14):

Da' ce, credeai ca psihologii sunt supa populara, sinceritatea absoluta? Sunt incredibil de ipocriti, se simte in tonul lor ca iti vor portofelul, nu vreun bine ambiguu.

...Imi placea cum suna, si credeam ca e interesant...Acum trebuie sa ma indrept spre altceva straight face

laughing Pai tu nu vrei bani garla facuti usor, fetito? Te chinuie constiinta? Te apasa vina?

Ha ha ce sa zic laughing

Eu vorbeam cat se poate de serios. Psihologia, daca stii cum s-o faci, aduce extrem de multi bani, mai ales intr-un oras mai mare, care sa nu fie nici extrem de mare, ca sa te stie lumea cat de cat. Serios, tu dai cu piciorul la oportunitati din cauza ca te mustra constiinta?

Nu.Nu stiu. straight face Oricum era doar un gand. Mai am ceva timp pana la decizia finala.Si venind vorba de oras, stau in Bucuresti big grin

| mg112mada a răspuns (pentru MauriceCorelli):

Scuza-ma, dar ai studiat cumva psihologia? Ai facut facultate pentru a putea argumenta ceea ce ai scris? Ai progresat cumva in acest domeniu si ai vazut despre ce este vorba? Sincer, mie imi pare rau ca ai primit tu funda, caci nu meritai.Esti...fara suparare, un alt fraier de ala care vorbeste fara sa stie.

| MauriceCorelli a răspuns (pentru mg112mada):

Nu, as studia, o iau in calcul, insa doar pentru bani, ca nu as avea remuscari daca as pacali cazuri irecuperabile cu "o sa fie, ai sa vezi, ai sa ajungi si slab, ai sa-ti gasesti si o iubita/un iubit, toate la timpul lor, nu e dracul atat de negru".

Dar da, am vazut despre ce e vorba in psiholigie. Fix acelasi lucru care il fac si guristii cu self-help-ul si cand zic de categoria asta, nu ma refer la public speakeri ca Eric Thomas care te scutura bine verbal si dupa iti zic sa te ridici de jos. Vorbesc, stiind, zic eu. Am fost la multi psihologi, si ca pacient, si in scop pur documentativ. O apa si un pamant.

Psihologul secolului XXI este preotul secolelor XV-XIX. Un vanzator de iluzii, un gurist care pretinde si proclama si se invarte intr-un habarnism si o impostura greu de conceput.

| mg112mada a răspuns (pentru MauriceCorelli):

Esti atat de ipocrit, incat nu gasesc alt cuvant care sa te descrie.
Stii cata munca depune un psiholog VERITABIL pentru a face ceea ce face? Cate face pentru a intelege mentalitatea unui om, pentru a incerca sa-i intri in minte si sa-l faci sa inteleaga anumite lucruri? Ai spus ca esti informat, nu? Macar stii ce inseamna asta? Nu.Eu studiez psihologia, am rude care o fac de ani buni.Asta e mentalitatea unui roman de proasta calitate, de cea mai joasa speta existenta, tu esti intruchiparea arogantei si a prostiei in persoana, si crede-ma pentru genul acesta de persoane si psihologul psihologilor, si cel mai prost om din domeniu nu ar avea vorbe mai potrivite decat cele spuse de mine.Si pentru a incheia cu un citat iti spun doar atat:,, Prostia, cand se uita in oglinda, isi spune: Ce desteapta sunt!", pentru viziunea ta asupra lumii.

17 răspunsuri:
| Vi003 a răspuns:

In timpul facultatii: psihologie sociala, a maselor, istoria psihologiei si in anul I se studiaza fundamentele psihologiei, logica, metodologia cercetarii socio-psihologice, antropologie s.a. E o facultate foarte frumoasa, cursurile sunt mai mult decat interesante si vei invata despre psihicul uman. Consider ca orice student ar trebui sa studieze psihologia, il ajuta sa cunoasca si sa-si explice (printre multe alte notiuni), comportamentul oamenilor. E mult de invatat, dar e interesant. Bafta!

| Florrentina14 explică (pentru Vi003):

Multumesc pentru raspuns happy

| usuk a răspuns:

Pe materia psihologie.lol
nu exista anumite materii, am putea cel mult spune ca nu are nimic de-a face cu materiile exacte
si da, este mult de munca, dar daca nu ai altceva mai bun de facut, ai putea oricand sa asculti problemele altora si sa prescrii medicamente bolnavilor cu "dureri" de cap.lol

| Florrentina14 explică (pentru usuk):

Da, i-as intelege mai bine si tot odata ar fi si in folosul meu, oricum, multumesc mentru raspunul tau big grin

| psycho17 a răspuns:

Studiezi psihologia copilului, psihopatologie, neurostiinte, genetica si multe altele.ca in oricare alt domeniu este nevoie de munca si perseverenta.
Am cateva intrebari pentru utilizatorul care a primit funda 1. unde ai aflat tu ca nebunia e ereditara? 2.cine ti-a spus ca psihologii sunt sau detin adevarul absolut? 3.de unde atata frustrare? Documenteaza-te inainte sa te apuci sa scrii toate prostiile.

| Florrentina14 explică (pentru psycho17):

Aham, deci nu merita funda? big grin

| MauriceCorelli a răspuns (pentru psycho17):

1. Eu afirm ca nebunia NU este ereditara. Toti psihologii sau wannabe-psihologii sau pur si simplu, datatori cu parerea, dar si cu pretentii, mi-au tot cantat cum ca radacinile psihopatiei (adica ce inteleg masele prin "nebunie", ca sociopatia e alta mancare de peste, dar cred ca stii) se afla in genele omului. Asta cat timp eu le ziceam ca pot aparea radacini in viata propriu-zisa a subiectului, nu din gene. De sedimentat, ramane la latitudinea subiectului daca le lasa (pe radacini) sa se sedimenteze sau daca prefera sa fie imbracat in alb.

2. Unde am afirmat eu asta? Uite, ca sa fii tu fericit, afirm aici ca psihologii au extrem de multe fumuri, toti iti recomanda cum sa iti traiesti viata. Asta e una din cele mai nesimtite forme de aroganta si neam-prostie posibile.

3. Sunt documentat, asta e si ideea.