Salut Anonim!
Ideea este sa urmezi strict ceea ce-ti place.Trist dar adevarat este faptul ca stiu o multime de persoane care au terminat dreptul sau literele si acum muncesc cu carca pe te miri unde. Daca parintii tai nu au posibilitatea sa investeasca foarte multi bani in tine dupa terminarea acestor facultati, pentru "achizitionarea" unui post caldut, nu prea te vad bine.Cu psihologia si mai ales cu psihiatria cred ca se castiga mai bine.Acum, tu hotarasti.
Psihologia e foarte ok, e nevoie de psihologi si mai ales poti practica independent imediat ce ai patalamaua la mina.
Salut!
Stii cum merge acest sistem dupa parerea mea? Mai intai ce trebuie si dupa ce iti place. Oricum stiu foarte multe persoane care au reusit sa castige un salariu semnificativ dupa ce au urmat o facultate care le-a placut.Este dureros sa faci ce nu iti place. Insa in viitor poti fii multumit de cariera ta si de banii castigati.Gandeste-te: Stai 3 ani si esti fericit tot restul vietii(evident daca urmezi si un Master).Sau te poti duce la Psihologie.Am auzit foarte multe pesoane care doresc sa mearga la Psiologie.Inca nu imi dau seama cum tot atrage anual sute de absolventi de liceu Facultatea de Psihologie.Pe langa faptul ca se gaseste foarte greu un loc de munca, trebuie sa fii foarte bun in activitatea pe care o depui(fara sa mai pui salariul mic).Pe de alta parte Psihologia si Dreptul sunt frati: Ambele facultati sunt aproape degeaba.La Drept sunt cei mai multi studenti (100 pe promotie).Dar dupa te poti vedea intr-un birou de politie cu un salariu relativ bun. Facultatea de litere este foarte utila mai ales daca doresti sa devii profesor de Romana/Engleza/Franceza.Insa salariul ajunge la 1250 lei
Eu te sfatuiesc sa urmezi o facultate de pe urma careia sa poti sa iti satisfaci nevoile banestI(Avand in vedere societatea de consum in care multi nu ne prea permitem nici sa traim)
Bafta
AylinS întreabă: