| love0910 a întrebat:

Hei! Trec a opta si as vrea sa stiu ce materii se fac la filologie si la stiinte sociale. Cum vi se par ambele...si la ce se da
BAC-ul. Unii dintre voi daca stiti si cu ce medii se intra intr-a 9 a in special la Liceul Nicu Gane din Falticeni, sau daca nu cu cat ati intrat voi. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Brendy2000 a răspuns:

LA știinte sociale:Materiile de baza sunt: romana, engleza/franceza/alta limba straina(depinde la ce vrei, eu sunt la intensiv engleza), istoria, logica, psihologia, cam astea sunt materiile principale. Bacul il dai la romana, engleza(sau ce limba straina o sa faci intensiv), istorie sau geografie si la alegere: logica, psihologie, economie sau filozofie.
Materiile predate la profilul stiinte sociale sunt : istorie, romana ( 6 7 ore pe saptamana am facut eu), engleza si franceza ( numarul de ore se stabileste in functie de care e limba 1 si limba 2 ) in clasa a noua vei face logica, in a 10 psihologie, in a 11 economie, in a 12 filosofie. Normal ca vei face si geografie matematica ...fizica chimie si biologie ( doar pana a 10 inclusiv ). ce facultate poti urma? Litere, jurnalism, filosofie, limbi si literaturi straine, comunicare si relatii publice. am terminat stiintele sociale. imi cer scuze daca nu am fost coerenta.
Materiile de baza sunt:romana, istorie, geografie.din care dai si bac'ul
La filologietonguerofilul uman(din care face parte si filologia) se bazeaza foarte mult pe comunicare, deci se pune accent pe limba romana si limbile straine, dar se pune accent foarte mult si pe istorie si geografie. La Bac sunt 3 probe scrise: Romana si Istorie(obligatorii), iar la alegere sunt: Geografia, Logica, Psihologia, Sociologia si Filozofia.
Romana, Istorie, Logica, Latina, Filosofie, Psihologie, Limbi straine ( engleza, franceza, germana, italiana), Geografie, si in primii doi ani in clasa a 9 si a 10 a faci Matematica, Biologie, Fizica, Chimie, da putin cate o ora maxim 2 pe saptamana.
In clasa a IX-a si in clasa a X-a vei face doua ore pe saptamana de matematica, apoi se scoate de tot. Oricum, materia e foarte lejera la matematica si nici profesorii nu se vor chinui prea mult, mai ales cand stiu ca nu veti face toti cei 4 ani.

Fizica (2 ore), chimie (1 ora) si biologie (1 ora) mai faci intr-a IX-a si a X-a, apoi toate 3 se unesc intr-o materie numita generic Stiinte, cu o ora pe saptamana.

In clasa a IX-a faci logica, intr-a X-a psihologie, intr-a XI-a sociologie si intr-a XII-a filosofie, materii pe care le poti alege la bac, alaturi de geografie si latina, ca optionale.

Daca mai vrei detalii, nu ezita sa ma intrebi.
La filo se fac
cls IX mate(mai usor)fiz(usor)chimie(usor)bio(usor) cate o oara pe saptamana; apoi ai rom(4 ore dai teza)istorie(2 ore teza)latina(o ora teza) eng(2 ore posibil teza)fran(2 ore posibil teza)logica(1 ora)TIC(o ora)religie(o ora)geo(2 ore)

cls angrymate fiz, chimie 1 ora) rom (4 ore) ist(3 ore) fran(2 ore)eng(3 ore)lat(o ora)psihologie in loc de logica(o ora)geo(2 ore) ed antreprenoriala(o ora)bio(o ora)si restul cate o oar(desen, muzic etc)
clsXI(rom 4 ore) literatura univ(1 ora) eng (3 ore)fran(2 ore)ist(4 ore)lat(o ora)filozofie in loc de psihologie(o ora)geo(2 ore) restul cate o orabig grin
Sper că tte-am ajutat.Imi dai te rog frumos fundă?

| Brendy2000 a răspuns (pentru Brendy2000):

Și uite mediile de admitere aici http://www.admitereliceu.ro/......e-admitere
Imi dai te rog fundă?

8 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

1. La "Ştiinţe Sociale" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Istorie!

Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna

* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu

* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".

Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul :)

2. La "Filologie" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Istorie!

Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

Vezi mediile din 2013 la Colegiul Naţional "Nicu Gane" Fălticeni la linkul :
http://www.admitereliceu.ro/......-falticeni

Toate cele bune.

| love0910 explică (pentru bursuc001):

Multumesc din inima! Iti sunt recunoscatoare kiss

| bursuc001 a răspuns (pentru love0910):

Cu plăcere!

O zi frumoasă.

| maleficent a răspuns:

Stiintele sociale si filologia sunt materii pe partea de uman.La uman se pune accentul pe istorie/geografie/romana/limbi straine si materii de genu ista.Insa eu prefer stiinte sociale. Daca nu iti place mate/fizica/chimie/biologie/ stiinte exacte, iti recomand sa mergi la filologie sau stiinte sociale.Anul trecut s-a intrat cu 8.80 la mate info / 9.10 stiinte ale naturii / 8.59 stiinte sociale / 8.44 filologie la liceul pe care l-ai mentionat mai sus. Multa bafta iti doresc, eu acum am trecut a 9-a. Funda? smug

| love0910 explică (pentru maleficent):

Am ales deja raspunsul castigator...dar multumesc oricum! Tu la ce liceu esti si in ce oras? Sper ca nu te superi ca intreb...

| maleficent a răspuns (pentru love0910):

Pai acum am trecut a 9-a si inca nu stiu unde voi vi repartizat... cred ca Mihai Eminescu in Suceava

| love0910 explică (pentru maleficent):

Aha....Succes in continuare!