| HeyLyn a întrebat:

Știe cineva ce materii se fac la profilele Stiintele Naturii si Turism?
Care este mai rentabil ( avantaje/dezavantaje )?

Răspuns Câştigător
| BruneTTe a răspuns:

Eu acum termin clasa a 12-a si am fost la stiinte. Cam faci de toate.Adica daca vrei sa mergi la stiinte sa scapi de matematica, n-ai sa scapi, eu aveam 4 ore + una de optional, ca asa au ales colegii. Dar obligatorii, aveam 4 ore. Se insista mult pe biologie [cel mai mult], pe chimie si fizica. La teze vei avea : romana, mate - obligatorii si inca 2 la alegere dintre: chimie, bio si fizica. Eu mereu mi-am ales biologia si chimia. Nu se insista pe istorie, geogra [ca la SS-stiinte sociale], aveam doar o ora /saptamana. Nu se insista atat nici pe romana[ca la filo]; aveam oricum 3 ore. In rest.1 ora de sport, 3 de chimie, 3 de fizica, 1 de filozofie, una de religie, una de TIC, 2 de engleza si franceza. Nu e prea greu dar e mult de invatat.
E rentabil pentru ca poti sa urmezi pe urma facultatea de medicina [de unde ai o multime de alte posibilitati], facultatea de farmacie. Si multe altele. Merita, sa stii sa faci SN-ul.

De turism nu stiu ce sa-ti spun dar sincer, nu am nevoie sa stiu ce se face acolo pentru ca din start nu vei putea avea, dupa terminarea facultatii atatea optiuni cate iti ofera SN-ul.
Sper ca te-am ajutat.

2 răspunsuri:
| taviyamato2 a răspuns:

La stiinte ale naturii eventual la facultatea de geografie, eu sunt la profilul de turism, nu e rau, dar daca as avea iar o sansa, as urma sectia de planning teritorial/cadastru/organizarea teritoriului, e acelasi lucru, acum ma gandesc sa fac un master in turism si altul in management, eu spun ca cel mai rentabil este la turism dar si la organizarea teritoriului, unele facultati mai au profil de organizarea teritoriului si turism, ceea ce nu e rau, cu Geografia ai posibilitati nelimitate, poti lucra pentru firme mari, iti trebuie si skilluri IT, mai poti urma la stiinte ale naturii ecologia dar nu prea e recomandat acum, in rest habar nu am si nu ma prea intereseaza, in general materiile sunt aceleasi, adica la stiinte ale naturii seamana foarte mult chiar daca e alta specializare, e si normal sa fie asa, asa e peste tot, la turism in general inveti de toate, depinde daca ai pus intrebarea pentru. liceu sau pentru. facultate pentruc a turismul este un domeniu vast... mai rentabil e cel de stiinte ale naturii, daca iti place sa citesti mult si sa faci munca de cercetare, la turism e ok dar trebuie sa ai skilluri de organizator, e oarecum mai greu si mai putin flexibil turismul pentru ca trebuie sa te tii de un program

| agentul007 a răspuns:

Eu anul asta am terminat profilul stiinte ale naturii (bio-chimie).
Faci biologie, chimie, matematica, fizica, engleza, franceza, TIC, Informatica, Logica/Economie/Psihologie/Filozofie (una in fiecare an), Antreprenoriala doar a 10 a parca, muzica desen doar a 9 a si a 10 a, religie, sport, geografie si istorie.
Este un profil bun daca vrei mai departe sa te axezi pe medicina, farmacie, stomatologie, ...etc... Dar nu neaparat. Eu nu voi continua pe partea asta.
De exemplu intr-a 12 a am avut 5 ore de mate, 3 de romana, 3 de bio si 3 de chimie. In 9-11 ai cate 4 de mate 4 de romana si cate 2 de biologie, chimie.
Eu bacul il dau din romana, matematica, engleza/franceza(la alegere), chimie/biologie/fizica (una la alegere-eu chimie), si competente digitale (TIC)
Dar pana ajungi tu in clasa a 12 a cine stie poate nu se mai da nici BAC laughing

De turism nu stiu prea multe. O sa iti raspunda cineva care este acolo sau a facut.