| SophiaSsX a întrebat:

Hello, știe cineva cum se poate lua și atinge nota 10 curat la evaluarea națională? Sunt a 8 a și caut niște idei de învățare eficiente chiar dacă necesită mult efort pentru o notă de 10 la ambele materii, cineva idei?

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| gabicoo a răspuns:

Muncă și iar muncă.

| johnnny123 a răspuns:

Ce altă idee vrei în afară de "învață cât poți de mult"? Nu există nicio metodă-minune care să-ți garanteze că vei lua "10 curat" la toate examenele. Există doar efort, concentrare, și un dram de noroc. Și dacă iei 9.91, care e problema?

| Furnicuta000 a răspuns:

E cam greu pentru ca mai ales la romana corectorii pot fi si subiectivi si ar trebui ca ambii sa-ti dea 10 ca sa ai nota 10. Se intampla frecvent ca un corector sa dea 9, 9 si altul 10 si se face media intre ele

| Ade4ever2389 a răspuns:

Buna. Sincer eu faceam multe teste din anii trecuti, mai ales pe la mate unde necesita mai mult efort. La mate am facut si meditatii ca o duceam cam rau cu geometria si intr-un final am reusit sa iau 8, 50. Nu e o nota prea mare,dar macar am luat examenul. Alta chestie e sa iti imparti zilele in functie de cate exercitii si invatare vrei sa faci, de exemplu sambata sa zicem ca faci x probleme la geometrie si duminica la romana.
La romana cheia e sa repeti caracterizarea si liricul,adica mai exact sablonul care se adapteaza textului din examen,de exemplu la caracterizare eu am avut asa: "in fragmentul selectat din opera x, y e personaj principal individual, portretul lui se constituie atat din mijloace directe de caracterizare, cat si indirecte...". Deci inveti cum ar veni "sablonul" si o sa iti fie mai usor atunci. La compunere, te poti inspira de la alti oameni care au reusit sa ia punctaj maxim, sau un coleg/colega care se pricepe cel mai bine. Acum poate nu o sa iei 10 curat garantat,depinde si de cei care corecteaza examenul si alti factori,printre care si concentrarea,dar examenul il trece toata lumea. Oricum am inteles ca parca dupa un an te poti muta la alt liceu si sincer si eu cred ca o sa ma mut la un liceu de arta,pentru ca asta imi doresc de fapt.
In legatura cu alte materii,o poti lasa un pic mai moale ca sa fi mai pregatita la mate si romana (bine,cat sa nu ramai corigenta) pentru ca oricum si daca sa zicem ca pierzi un an de bursa,poate la liceul la care vrei sa dai o sa poti sa iei din nou.
Important e sa dormi bine cu o seara inainte,eventual sa iei ceva de anxietate si dupa ce scapi de examen, sa te relaxezi bine si sa te deconectezi cum ar veni de tot stresul pe care l-ai avut in astia 4 ani de generala.
Si legat asa si de modul de invatare,depinde si de tine,eu invatam cam mecanic, insa mai e o alta metoda, prima data citesti, a doua oara citesti cu toata atentia acolo si incerci sa intelegi, a treia oara mai citesti inca o data si a patra oara inchizi ochii sau caietul si repeti dupa cateva ore. La mine functiona si asta cat de cat.
Sper sa iei note mari la examen, succes!

| SophiaSsX explică (pentru Ade4ever2389):

Multumesc, nota care ai luat o nu este o nota mica, atât timp cat te-ai străduit și ai învățat cat ai putut asta este cel mai important lucru. Nu trebuie să ai cea mai mare notă, nu suntem buni la toate, contează ca ai putut să te descurci și să iei o notă f frumoasă

| Ade4ever2389 a răspuns (pentru SophiaSsX):

Multumesc! Sincer, oricum nimeni n o sa ma mai intrebe cat am luat la examen.

| SophiaSsX explică (pentru Ade4ever2389):

Contează ca tu să fii mulțumită de rezultatul tău