| Roxss a întrebat:

Hey, buna!
E cineva de aici care a dat anul trecut sau in anii trecuti la liceul I.N.Socolescu din Bucuresti? Cum a fost proba cu elemenete arhitecturale? Ma refer, in cat timp ati facut si ce a dat(arce de bolta, racordari si mai ce?thinking). Ideea e ca si eu am facut pregatire un an pentru asta, doar ca am putine emotii.:-s

Răspuns Câştigător
| z8 a răspuns:

Salutare, eu am terminat Socolescu anul trecut. Hai sa-ti bag feedback.

Se face pregatire si la acel liceu, pentru. examen, intereseaza-te la secretariat, e gratis mi se pare, macar stii ca din ce va arata acolo, din aia dati.

Pe vremea mea... laughing au fost 2 probe. Proba tehnica ( arce de bolta, racordari, etc) si proba artistica. La proba artistica a venit cu 2 forme geometrice, le-a pus una peste alta si a zis sa le desenam, cu umbre ( lumina vine din stanga sus 45 grade ), cu proportii, paginare, etc. Da bine daca redai putin si scaunul sau catedra pe care o sa puna corpurile alea geometrice. Ca pregatire, eu m-am pregatit cu tata ( arhitect cu drept de semnatura ) cam 2 saptamana. si am intrat.

Feedback despre liceu : Sunt 2 tipuri de elevi care dau la acel liceu : 1 cei ce dau aci pentru. ca se intra cu medie mica si zic ca nu mor daca deseneaza putin, 2 : cei ce vor sa dea la arhitectura si se tin de treaba. Cei de tipul 1 sunt 80 %. La arhitectura - facultate, la Mincu, acum 2 ani au intrat 3 elevi din 90, anul trecut au intrat cam 6 din 90. Restul s-au dus la facultatea particulara de arhitectura ( spiru ), unde-ti ia banii si numai 5% ies cu diploma de arhitect, ca sa nu mai vorbim ca atunci cand ai spiru pe diploma, aia de la resurse umane iti baga un minus mare din start.

Profesorii de acolo in majoritate sunt PRAF. Vorba tatalui, arhitecti deprofesionalizati. Argument : ca arhitect, poti sa fii : profesor la liceu ( treapta cea mai dejos, bag crescator ), profesor la facultate, profesor ce da meditatii pentru. intrarea la facultate, arhitect, arhitect cu drept de semnatura si arhitect cu drept de semnatura care este cautat in draci. Deci profesorii tai sunt pe ultima treapta intre profesia lor si somaj. Profesorul cel mai bun din Socolescu este dna. Petrescu ( comunicare buna, exigenta potrivita, prietenoasa, explica f bine, etc ), preda geometria descriptiva sau asa ceva, la aia sa incerci sa te bagi.

Daca mai vrei alte informatii da-mi un mesaj. Bafta!

0 răspunsuri: