| kisss_6637 a întrebat:

Hey! imi poate da si mie cineva un site cu toate liceele si profilele din Galati? am mai cautat eu pe net dar nu le da in ordine si daca se poate sa'mi spuneti in ce consta fiecare profil.[si mediile evident]mersi:*

1 răspuns:
| paul21 a răspuns:

Anul acesta inca n-au aparut mediile pentru admitere, dar pot sa iti spun ce medii au fost anul trecut. Mediile pentru anul scolar 2011-2012 vor fi asemeanatoare cu cele de anul trecut!
In ceea ce priveste liceele, profilele si popularitatea, iti voi spune cateva cuvinte despre cele mai importante...
Profilele celor mai importante licee sunt uman si real. Profilul uman cuprinde doua specializari: Filologie( se pune accent pe limba romana, limba latina, istorie etc.), Stiinte Sociale ( orele sunt complexe, cate putin din fiecare materie, de exemplu 2 ore de matematica pe saptamana. Dar dai teza la logica, psihologie si economie in clsele a 9-a, a 10-a si a 11-a. Astea sunt materiile principale pe langa limbile straine si filozofie)
Profilul real cuprinde specializarile Mate-Info( se fac mai multe ore de matematica si informatica pe saptamana) si Stiinte Naturale (se pune baza pe stiintele exacte-> Fizica, Biologia si Chimia). Daca alegi clasa de bilingv, se vor preda cateva ore in limba engleza sau franceza, depinde de ce ofera fiecare liceu.
Cel mai bun liceu este Vasile Alecsandri cu medii de admitere intre 9, 51 si 9, 39. Are profilele real(mate-info, stiinte naturale) si uman(filologie si stiinte sociale). De asemene are si bilingv la unele specializari.
Urmatorul este Costache Negri, cu medii intre 9, 33 si 8, 88, cea mai mica medie fiind la filologie si cea mai mare fiind la mate-info.
Mai sunt liceele A.I.Cuza (cu medii intre 9, 00 si 8, 17, bazat si pe matematica si pe filologie, vezi ca exista si o clasa unde se preda in limba franceza), M. Kogalniceanu (cu medii intre 8, 77 si 8.41 cu ambele specializari-> mate-info si filologie), Emil Racovita (medii intre 8.70 si 8, 36). Daca vrei un liceu mai slab alege grupurile scolare.
Mai multe detalii despre licee le poti afla de pe http://www.admitereliceu.ro/......itutii.php
Sper ca te-am ajutat!