Ai mai multe solutii:
1. citeste carti (teorie despre acest domeniu): de la librarii, biblioteca, google;
2. cauta pe youtube documentare, video, pareri ale marinarilor;
3. cauta pe facebook un grup al marinarilor si fa-ti prieteni din domeniu (acum nu stiu daca exista asa ceva, e o idee...)
In functie de informatiile obtinute, decide daca ti se potriveste. Bafta!
Pe naiba. Nu te angajeaza nimeni ca si marinar daca citesti carti, urmaresti documentare si socializezi pe Facebook cu altii. Du-te la o facultate in domeniu (avem UMC-ul in Constanta spre exemplu) sau la alte facultati de inginerie navala, navigatie (mai sunt si altele dar nu imi vin in minte acum), urmeaza-le, fii integralist si, cu putin noroc, vei pleca pe mare. Am un prieten care a plecat din anul 3 ca si cadet pe un salariu de 1000 de dolari pe luna. Lucreaza la motoare. Se pune accent, din ce stiu eu, pe matematica si fizica (bineinteles, vei invata si mecanica si alte chestii). Avantaje sunt, salariul este foarte mare, iar pe langa asta, ai sansa sa vizitezi foarte multe locuri. Dezavantajul este ca vei fi in permanenta departe de casa si de familie.
Scuza-ma, nu sunt in domeniu. Mi-am spus opinia personala. Nu poti sa te avanti intr-un domeniu pe care nu il cunosti decat din filme! Parerea mea este ca o documentare, inainte de facultate, ar fi ideala! Oamenii invata din experientele altor oameni. Daca nu iti convine parerea mea, te rog sa o expui pe a ta si sa ignori ce am spus. O seara placuta!
Cu siguranta este buna o documentare in domeniu, cu siguranta este bine sa inveti din experientele altora, insa asta nu te face marinar. Si eu sunt pasionat de istorie, citesc carti si urmaresc documentare, insa asta nu ma va face profesor, ci facultatea pe care o urmez.
Știi și tu, uneori nu e necesar să ne spunem părerea, mai ales unde nu cunoaștem. Și eu am făcut chestia asta, odată, și apoi a venit cineva care avea într-adevăr cunoștințe și un răspuns pe măsură.
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: