Cu tratament dispare anxietatea care cauzează TOC. Dacă are discernământ si putere sa muncească dar mai ales capacitatea necesară de a invata, nu l opreste nimeni sa devina medic.
Daca poate sa invete, respecta un tratament dat de specialist, eu zic ca se poate.Nu exista o regula care sa o priveze.
Obsesiile sunt gânduri repetate sau imagini mentale care provoaca anxietate! Simptomele comune includ: teama de microbi sau de contaminare, gânduri nedorite interzise sau tabu care implică sex sau religie, gânduri agresive faţă de alţii sau de sine, dorinţa permanentă de a avea lucrurile aşezate simetric sau într-o ordine perfectă.
Compulsiile sunt comportamente repetitive pe care o persoană simte nevoia de a le face ca răspuns la un gând obsesiv! Compulsiile comune includ: curăţarea şi/sau spălarea excesivă a mâinilor, aranjarea lucrurile într-un anumit mod, precis, verificarea în mod repetat a diverselor aspecte precum încuierea uşii, oprirea cuptorului, numărarea compulsivă.
Nu toate ritualurile sau obiceiurile sunt compulsii! Toată lumea controlează de mai multe ori anumite lucruri, uneori. Cu toate acestea, o persoană care suferă de tulburarea obsesiv-compulsivă se va manifesta astfel: nu poate controla propriile gânduri sau comportamente, chiar dacă sunt conştienţi de faptul că aceste gânduri sau comportamente sunt recunoscute ca fiind excesive, îşi dedică cel puţin 1 oră pe zi pentru aceste gânduri sau comportamente, nu obţine plăcere atunci când efectuează comportamente sau ritualuri, dar poate simţi o uşoară ameliorare a anxietăţii. Tulburarea obsesiv-compulsivă este o afecţiune comună, cronică şi de lungă durată, în care o persoană are gânduri incontrolabile, persistente (obsesii) şi comportamente pe care simte nevoia de a le repeta (compulsii). Persoanele cu această tulburare pot avea obsesii, compulsii sau ambele. Aceste simptome pot interfera cu toate aspectele vieţii, cum ar fi munca, şcoala şi relaţiile personale
Aceasta tulburare nu este foarte grava, sunt multe alte boli mintale mai grave dect toc, de pilda schizofrenia. in ziua de azi exista zeci de tratamente pentru toc, deci ai toate sansele sa devii medic.
Dacă-și ține afecțiunea sub control cu terapie și/sau medicamente, da, sigur. Nu văd de ce nu.
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: