| Moonster a întrebat:

Heyy sunt in clasa a8 si nu stiu ce profil vreau sa aleg, spuneti-mi si mie niste meserii mai banoase dau funda.

Răspuns Câştigător
| PrsRaluca a răspuns:

Nu cauta cea mai banoasa meserie, trebuie sa-ti alegi un profil care sa-ti placa tie si sa poti invata mai usor. Chiar daca in unele domenii nu prea sunt apreciate, poti totusi sa castigi bine daca muncesti din greu si ai putin nororc sa ajungi intr-o functie buna.
Eu de exemplu sunt la mate-info, mai mult a fost alegerea parintilor, dar m-am lasat si eu convinsa stiind ca se castiga bine in domeniu. Se pune mult accent pe matematica, fizica si informatica, si culmea, ma descurc bine la toate materiile cu exceptia acestora 3. Mai ales informatica e destul de complicata si e greu sa o intelegi din clasa, trebuie sa lucrezi mult acasa si sa ai motivatie.
Te-as sfatui sa intri pe google si sa cauti mai multe informatii despre meseriile care te-ar tenta, eventual poti intreba niste prieteni mai mari sau chiar pe parintii tai. Crede-ma ca nu e placut sa te trezesti in mijlocul liceului si sa-ti dai seama ca nu iti place si ca nu te pricepi deloc la ceea ce faci.

6 răspunsuri:
| Magnific a răspuns:

Tu deja esti in clasa a 8-a si te gandesti la meseri banoase? unde la noi? sau? la noi sunt oameni cu 2 facultati si sunt someri, Meserii banoase sunt putine in Romania, tu la ce profil ai vrea sa intri? fa ce-a ce iti place

| Sebby a răspuns:

Incearca mate-info si apoi iesi programator. happy

| Adr1aNNN7 a răspuns:

IT(calculatoare) se castiga mut happy

Funda?

| ShiFT_7270 a răspuns:

Te sfatuiesc sa te duci la stinte ale naturii, e cel mai usor profil! Pentru ca la mate-info o sa fie nasol, dai teza la informatica, si e super grea informatica, crede-ma, in clasa a9a cei mai multi corigenti sunt la informatica, iar la filologie incepi sa faci o gramada limbi straine, ceea ce e nasol, si o sa continui si cu lb latina, iar la stinte sociale dai daca vrei sa te faci psiholog, desi e si psihologia foarte grea!

| mariajohanna a răspuns:

Si eu sunt a 8-a laughing si o sa merg pe mate-info... toata lumea spune ca e cel mai avantajos pentru ca iti dezvolta gandirea logica big grin si poti sa-ti alegi foarte multe meserii dupa ce termini liceul. Nu te-as sfatui pentru ceva anume.pentru ca nici eu nu stiu... dar o profesoara a zis ca meseria de stomatolog e super-tare laughing big grin sper ca te-am ajutat intr-un felwinking Succes!

| Isabela_6206 a răspuns:

Cele mai cautate meserii acum sunt in domeniul calculatoarelor. Deci poti alege mate - info intensif.