| Anna04 a întrebat:

Heyyy! imi puteti spune si mie cum e la liceu, sectia bio-chimie? as vrea sa merg acolo, dar nu prea stiu chimie. se ia d la zero cu materia. daca merg pe filologie (la liceu) pot intra facultatea de medicina fara pregatire la biologie sau chimie? mersi pup.cine vine cu cele mai multe amanunte primeste funditaaaaaaa

3 răspunsuri:
| dydy1 a răspuns:

La bio-chimie evident faci biologie si chimie intensiv, si materia incepe de la zero, daca ai noroc de un profesor bun intelegi chimia, chiar daca e oribila.
Nu cred la filologie deoarece se scot materii pana in clasa a12a si cred ca biologia e exclusa.Si ca sa intri la medicina trebuie biologie la bac, si cei de la filologie nu au de ales biologie, ci limbi straine.
Eu sunt la mate-info si tot la medicina as vrea, dar trebuie medii mari.BFT

| Joanne a răspuns:

Sunt la profilul Biologie-Chimie in clasa a 9-a si nu mi se pare greu de loc.
La chimie, materia este usoara si diferita fata de cea din clasa a 8-a...
La biologie este mai multa teorie, insa nu e deloc greu.
Pentru mine este mai greu la fizica, 3 ore pe saptamana... Depinde de profesoara.
Teze dai la romana, matematica, chimie, biologie.
Cunosc persoane care au ajuns la medicina de la filologie, dar asta acum doi ani. Intereseaza-te cum este anul acesta, poate ai noroc.
Bafta! Si... nu uita. Daca iti doresti, reusesti!

| Ilarion_6007 a răspuns:

Am absolvit in 1996 chimie-biologie. Biologia imi placea, dar chimie nu stiam absolut deloc la inceputul liceului si, ce este mai grav, nici la sfarsit. Am dat chimie la bac si a fost cu emotii. Materia se ia de la inceput, dar eu cred ca trebuie sa ai oarece calitati si inclinatii pentru stiintele abstracte ca sa intelegi chimia sau fizica. la fizica ai 3 ore/saptamana, la chimie 3 ore si 3 de laborator, la biologie 3 ore.