O scrisoare de recomandare ar trebui sa contina;
-Perioada cat ai lucrat la vechiul loc de munca;
-Calitatile profesionale - servire prompta si atenta(nu ai intarziat cu servirea clientilor), amabila cu clientii, memorie(nu ai incurcat comenzile), nu ai avut discutii ori dispute cu clientii, ai fost apreciata de clienti etc;
-Relatiile cu conducerea - ascultatatoare, ai indeplinit dispozitiile date intocmai si la timp, ai fost punctuala si disciplinata la slujba, nu ai avut absente nemotivate, nu ai fost sanctionata disciplinar, nu ai produs pagube, ai fost apreciata de sef(eventuale recompense) etc.
-Relatiile cu colegii de munca - relatii bune de intrajutorare, nu ai avut certuri, prietenie, comportare morala, apreciata de acestia etc.
-O scurta concluzie - ca ti-ai indeplinit fara repros indatoririle la slujba si ai corespuns intocmai slujbei ocupate si calitatile tale profesionale si morale te fac apta si te recomanda pentrui ocuparea noului post. Succes si numai bine!
In scrisoarea de recomandare, cel care o scrie enumera si scoate cat mai bine in evidenta calitatile celui pe care il recomanda. In cazul tau, ar trebui sa reiasa din scrisoare ca esti amabila cu clientii, foarte atenta astfel incat sa nu incurci sau sa uiti comenzile, te straduiesti sa ii multumesti chiar si pe cei mai exigenti, apoi...ai relatii foarte bune atat cu colegii, cat si cu superiorii. Ceva cam de genul asta trebuie sa fie. Deci, e vorba despre calitatile care te recomanda pentru un ANUMIT post. Sper ca am fost cat de cat explicita.
Importanta scrisorilor de recomandare este un subiect fierbinte in prezent pe piata de recrutare. Companiile vor sa se asigure ca angajeaza persoana potrivita pentru job si solicita recomandari. Candidatii, pe de alta parte, ofera referintele care stiu ca ii vor pune intr-o lumina buna. Totusi, oamenii de resurse umane s-au cizelat si pot afla si alte referinte pe care tu nu le-ai dat.
Eu unu nu cred că mai contează scrisoarea de recomandare, îi poţi spune simplu în faţă.
Pa, pa