Din experienta proprie, nu invata din alte surse decat strict cele din bibliografia recomandata. In manualele de biologie de liceu, lucrurile sunt mult simplificate, unele chiar gresite prin prea multa simplificare. Insa intrebarile sunt facute de acolo. Daca inveti din ala parte, s-ar putea sa ai informatii contradictorii si sa ai dificultati. Crede-ma este destul de greu sa stii bibliografia la perfectie (vezi ca in afara de biologie se mai da si la chimie sau fizica).
Eu cred ca la Facultatea de stat adimiterea este pe bune. Dar andidatii au un nivel de pregatire destul de omogen si atunci concurenta e mare pentru locurile bugetate (o singura intrebare gresita te poate arunca 30-40 de locuri mai jos). In grupe, studentii cu taxa sunt amestecati cu cei de la buget. Cei de la taxa sunt de obicei din familii mai instarite, ceilalti lupta sa ramana pe locurile bugetate (din ce in ce mai putine).
Hmmmm... fundita Roz, ia-o mai incet! prea tare te agiti cu medicina tinand cont ca esti numai clasa a 11-a.Nu te cunosc si nu stiu cat de bine si repede inveti, dar eu am terminat liceul de arta si dupa 3 ani m-am hotarat sa dau la medicina, iar pentru. exam de admitere am invatat exact 2 saptamani ( chimie+fizica), acum se da numai una la alegere, am intrat la locurile fara txa cu nota 9.Nah...cat despre care e faza cu locurile cu taxa si fara taxa asta depinde de nota care o iei la admitere.Eu sunt la facultate de stat, iar in an sunt studenti atat la locurile cu taxa cat si la fara taxa.
La Iasi se da admitere dintre biologie sau chimie ori fizica, la alegere [ aleg biologia ].
In celelalte orase e bio + chimie sau fzica