| JennyBerry a întrebat:

Imi puteti recomanda si mie o tematica solida pentru studiul biologiei si fizionomiei omului? [ pentru medicina; cei care gasiti iar intrebarile mele in care sa fie dezbatut acest subiect sa stiti ca mai am inca foarte multe; cei care m-ati ajutat stiti; multumesc].
Am fazut pe siteurile umfu-rilor tematica " biologia clasa a11a de cutarescu x - sistemul digestiv etc"; credeti ca pana o sa ajung eu in clasa a12a o sa schimbe tematica sau ramane la fel in toti anii? ca sa am totusi o certitudine : sa imi cumpar cartea [ cartile ] sau nu, atlasuri[ inainte de a ma numi cineva analfabeta, cum am mai patit-o de altfel, sa stiti ca asta este pluralul nominativ-acuzativ-genitiv-dativ, nearticulat al substantivului neutru "atlas" >--irelevant fata de intrebarea mea] de acelasi compozit.
Sa ma apuc de invatat temeinic de pe acum [ am un atuu inca clasa a11a ]
Ma simt in stare sa recuperez anatomia [ filologie moi ].
Daca aveti recomandari referitoare la ce carti specifice mi-ar trebui, unde ar trebui sa le caut, sa le gasesc, ori sa mai astept.
Apropo la admitere la facultate sunt 100 de grile. Cate trebuie sa fie corecte pentru admiterea unui candidat la buget? cum se pica la taxa? care-i diferenta dintre studentii la buget si studentii de la taxa [ parinti cu bani, tati doctor, cont in banca, bmw si mai stiu eu.] presupun ca tot o carte invata sau mai bine : o platesc! pe cand cei de la generala stau efectivamente cu burta pe carte si cu picioarele in ligheanu cu apa rece!
Orice carte de specialitate [ manual ], atlas, sfat, orice e de mare folos! Gracias!
x. o. x. o

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din experienta proprie, nu invata din alte surse decat strict cele din bibliografia recomandata. In manualele de biologie de liceu, lucrurile sunt mult simplificate, unele chiar gresite prin prea multa simplificare. Insa intrebarile sunt facute de acolo. Daca inveti din ala parte, s-ar putea sa ai informatii contradictorii si sa ai dificultati. Crede-ma este destul de greu sa stii bibliografia la perfectie (vezi ca in afara de biologie se mai da si la chimie sau fizica).
Eu cred ca la Facultatea de stat adimiterea este pe bune. Dar andidatii au un nivel de pregatire destul de omogen si atunci concurenta e mare pentru locurile bugetate (o singura intrebare gresita te poate arunca 30-40 de locuri mai jos). In grupe, studentii cu taxa sunt amestecati cu cei de la buget. Cei de la taxa sunt de obicei din familii mai instarite, ceilalti lupta sa ramana pe locurile bugetate (din ce in ce mai putine).

| zeenath a răspuns:

Hmmmm... fundita Roz, ia-o mai incet! prea tare te agiti cu medicina tinand cont ca esti numai clasa a 11-a.Nu te cunosc si nu stiu cat de bine si repede inveti, dar eu am terminat liceul de arta si dupa 3 ani m-am hotarat sa dau la medicina, iar pentru. exam de admitere am invatat exact 2 saptamani ( chimie+fizica), acum se da numai una la alegere, am intrat la locurile fara txa cu nota 9.Nah...cat despre care e faza cu locurile cu taxa si fara taxa asta depinde de nota care o iei la admitere.Eu sunt la facultate de stat, iar in an sunt studenti atat la locurile cu taxa cat si la fara taxa.

| JennyBerry explică:

La Iasi se da admitere dintre biologie sau chimie ori fizica, la alegere [ aleg biologia ].
In celelalte orase e bio + chimie sau fzica