Esti la filologie si scrii "ideii"? Ia mai gandeste-te putin! Poti sa mergi la Litere (profesor sau translator/traducator), la Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Dar asta presupune sa cunosti foarte bine macar limba romana, daca nu si 1-2 limbi straine.
Depinde ce te intereseaza mai mult-satisfactia profesionala sau partea financiara sau ambele combinate, dar cel mai mult conteaza abilitatile tale intr-un anumit domeniu, punctele tari care te-ar recomanda pentru domeniul respectiv, fie el uman sau real.
Nu este o regula ca viitoarea facultate sa fie in profilul liceului absolvit, eu am terminat un liceu economic si sunt la Drept.
Gandeste-te bine, analizeaza-te pe tine insuti(tu te cunosti cel mai bine) si poate vei lua hotararea potrivita.
Recomand Facultatea de Litere. Poti face acolo limba engleza si o alta limba.Sau poti opta pentru jurnalism.Bafta!
Facultatea la care vrei sa excelezi este cea pe care ai facut-o bine toate clasele pana acum.
Idei:Litere-daca vrei sa te faci profesor si daca iti plac copii
-Jurnalism-daca iti place sa scrii, sa vorbesti
-Limbi straine-daca iti plac limbile straine
-Psihologie-daca iti place complexitatea umana
...
As putea sa te intreb daca este greu acolo? si eu vreau sa fac un liceu bun deoarece vreau sa ajung la drept.am auzit ca liceul asta e indicat pentru drept.este greu acolo?
3keen întreabă: