| Andreea_Brandus_1995 a întrebat:

In vara se fac 5 ani de cand am terminat liceul si pot spune ca nu am facut nimic valoros de atunci, sunt in anul 3 de facultate, mi-am intrerupt studiile de 2 ori din cauza unor probleme(simteam ca am neaparat nevoia de o pauza), nu am avut niciodata un job, am mai avut de gand, dar nu a fost sa fie...Is la Drept in anul 3(facultatea are 4 ani) si ma gandesc f.serios sa renunt pentru ca nu fac fata, am acumulat f.multe restante si mi-am dat seama ca acesta nu este drumul meu, intr-adevar cam tarziu, dar asta este, sau am de gand sa ma transfer la o facultate privata pentru a-mi fi mai usor....Eu as cam vrea sa fac o facultate, caci sunt o persoana oarecum intelectuala, pe parcursul celor 12 ani de scoala am obtinut rezultate bune in mare parte. E o poveste lunga, psiholoaga m-a indrumat catre FEAA-Admininstratie publica pentru ca am rigoarea cifrelor si sunt o persoana practica, cu acea psiholoaga am vorbit cam 30 de ore, deci ne cunoastem bine. Si ma gandesc destul de serios sa ma duc acolo. Problema este ca-i tare greu cu parintii, mai ales mama, imi face observatii toata-ziua Buna ziua, is si eu constienta de faptul ca am lalait-o cam mult, dar aia e, nu mai pot schimba trecutul. E o poveste tare lunga si as vrea ca cineva cu intentii bune sa ma contacteze prin mesaj sau chiar si aici si sa imi spuna cea inteles! In primul rand, vreau sa imi spuneti ce ati inteles din povestea mea kilometrica!

37 răspunsuri:
| haileewatson a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Am citit gresit

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru Violleta2022):

Dar in prezent nu locuiesc Cu mama, ci singura in chirie, dar cand vine aici(mai rar) ma bate la cap. Alt sfat mai aveti?

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru TheGentleman):

Cum adica sa fii demis Din pix?

| just4ubr2015 a răspuns:

Lasate de facultate maritate fa un bebe si apoi faci facultatea la privat

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru just4ubr2015):

No serios?

| StrongHeart a răspuns:

Parerea mea e sa incepi sa iti castigi singura banii ca o sa iti aduca o satisfactie care nu se compara cu nimic altceva.
E super greu sa ai un sef, sa te trezesti dimineata, sa ai un program fix, iti vine sa urli, iti vine sa te impusti, dar la sfarsitul zilei dupa ce ai trecut peste multe obstacole, te culci cu satisfactia ca ai facut ceva in ziua respectiva. La sfarsitul lunii cu putinii bani, cand reusesti sa iti cumperi o haina noua, vei fi foarte multumita. Sau mai mult, cand vei reusi sa-i cumperi mamei tale ceva din banii tai te vei simti in al 9-lea cer. Pentru ca asa suntem noi oamenii construiti, sa ne bucuram mai mult cand oferim ceva. Iar cand stii ca ai facut tu cu mana ta ceva, fara sa ceri, vei simti ca contezi, ca esti cineva.
Chiar de vei da de greu, chiar de vei fi nevoita sa schimbi joburi, in timp, vei progresa, vei intelege mai bine oamenii si te vei simti ca un om matur, independent, doar atunci cand te vei intretine singura.
Poate va fi nevoie sa schimbi joburi, poate va fi nevoie sa inveti o meserie de la zero, poate va fi nevoie sa lucrezi in alt oras sau in alta tara ca sa te intretii, dar la sfarsit cand tragi linie, esti multumit ca ai facut ceva si nu ai mai pierdut timp.
E foarte foarte greu, dar merita. Pentru ca in timpul liber poti oricand sa inveti ceva nou, ideea e sa nu te dai batut oricat de greu este si sa gandesti pe termen lung. Gandeste-te unde vrei sa fi peste 15 ani, nu peste un an.
Gandeste-te ce e cel mai important pentru tine si incepe sa elimini ce nu te ajuta. Gandeste-te ce poti tu sa faci sa contribui la societatea in care traiesti, la ce te pricepi cel mai bine sau ce crezi ca te-ar implini in primul rand sufleteste si apoi financiar. Iar daca pentru asta e nevoie sa inveti, mai fa o facultate, sau doua. Daca esti nevoita sa pui bani deoparte sa iti continui studiile fa-o. Daca poti sa aplici la internship-uri, fa-o. Daca poti sa faci voluntariat, fa-o. Daca nu ai inca permisul, ia-l. Ia-l la toate categoriile daca vrei. Daca ai un prieten care are nevoie de ajutoru tau, ajuta-l. Daca iti place sa citesti, citeste cat 10. Daca iti place sa crosetezi, croseteaza un magazin de haine.
Daca ai sansa sa inveti o limba straina sau mai multe, fa-o. Daca ai ocazia sa iti faci prieteni noi si sunt oameni seriosi, fa-o. Daca iti place vreun sport, apuca-te. Daca te crezi in stare, inroleaza-te in armata. Daca iti place sa inveti chimie sau fizica sau poate vrei sa dai la drept. Stai cu burta pe carte pana stii tot ce misca si tot ce zboara in domeniul ala. Fii cel mai tare procuror care a existat vreodata.
Vrei sa inveti sa canti la vioara? Cauta o profesoara sa te invete. Sau Canto. Picteaza! Ia-ti o barca! Du-te la pescuit sau apuca-te de tennis de camp sau de masa. Orice.
Nu e niciodata tarziu, cat timp ai asteptari realiste de la viata.
Iti spun ce as fi vrut si eu sa stiu ca sa nu pierd ani de zile si poate asta ti-ar spune si altii care au stagnat, intrebandu-se ce e mai bine. Nu pierde timpul ezitand, alege o varianta, alege un drum si tine-te de el. Nu exista perfectiune, suntem fiinte imperfecte. Tot ce putem sa facem e sa alegem un drum si sa nu ne abatem de la el, sa nu ne uitam in spate ca timpul nu se intoarce si e foarte pretios.
Implica-te in cat mai multe activitati, nu fa greseala pe care o face majoritatea de teama sa nu fie judecati de ceilalti sau de teama sa nu aleaga gresit.
Nu conteaza ce alegi, conteaza ce faci dupa ce ai ales ce vrei sa faci. Cu incredere in Dumnezeu, orice e posibil. Viata iti arunca tot felul de momeli si tot felul de incercari.
E important sa faci ce crezi tu ca e bine in orice situatie si sa nu te duci dupa cum bate vantul. Fii autentica.
Schimba mindsetul si nu cauta perfectiunea, cauta, in orice faci, sa faci acel lucru cat de bine poti tu, dar nu incerca sa-l faci perfect. Fa-l in felul tau si e perfect asa.
Perfectiunea obiectiva nu exista sau daca exista, noi oamenii suntem mult prea mici in Universul asta nemarginit ca sa o intelegem si fiecare interpreteaza lumea diferit.
Tie nu viata iti da un sens, sau mai bine zis, nu lumea exterioara iti da un sens, ci tu esti datoare sa dai un sens si un scop bine definit vietii tale. Numai bine si spor in toate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, vad multe comentari dar nimeni nu ti-a oferit ceva mai potrivit. Termina facultatea si nu pentru avocat neaparat, poti fi la de bine si notar, e diferit, nu este comparabil, cred ca e mai potrivit pentru tine. Daca vizitezi social si online asa des cum pare, perfect, ai si abilitatea de a te promovoa, e diferit de avocat in acest aspect, nu e nevoie sa arati concurenta prin cunostinte foarte intemeiate de la facultate si master. Pentru notar poti creste putin diferit dar, evident, recompensa e la fel diferita dar ca notar ai putea depasi un avocat care nu a primit acest raspuns si avea nevoiewinking