| Ioana012 a întrebat:

Inginerie industraiala si robotica UPB.
Programul de studiu: Informatica aplicata in inginerie industriala.

Parere despre aceasta? Cat de grele sunt orele si per total facultatea (pentru o fata), cat de viitor este? (m-am uitat si peste planul de invatamant, dar ar fi mult mai de folos pareri de la cei care sunt acolo)

Vreau să știu ce mă așteaptă și cam ce ar fi bine să știu despre acestea...iar dacă sunt și absolvenți, ce job aveți? Va mulțumesc!

2 răspunsuri:
| BogdanTemisan22 a răspuns:

Salutare!

Programul de studiu "Informatică Aplicată în Inginerie Industrială" din cadrul Facultății de Inginerie Industrială și Robotică (FIIR) a Universității Politehnica din București (UPB) oferă o combinație între informatică și inginerie industrială, pregătindu-te pentru o carieră în domenii tehnice diverse.

Dificultatea cursurilor și experiența în facultate:

În general, programele tehnice din UPB sunt cunoscute pentru rigoarea și complexitatea lor. Totuși, dificultatea percepută poate varia în funcție de pregătirea și interesele fiecărui student. Un student a menționat că, deși îi place informatica, are rețineri legate de fizică în cadrul acestui program.

Este important de menționat că, în cadrul FIIR, există studenți de toate genurile, iar performanța academică nu este influențată de acest aspect.

Perspective de viitor:

Conform datelor, peste 80% dintre studenții UPB lucrează înainte de finalizarea studiilor, majoritatea în domeniul ingineriei studiate.

Acest lucru sugerează o integrare rapidă pe piața muncii și o cerere crescută pentru specializările oferite de facultate.

Ce ar fi bine să știi:

Curriculum: Este recomandat să consulți planul de învățământ disponibil pe site-ul facultății pentru a înțelege structura cursurilor și a te pregăti corespunzător.

Resurse și infrastructură: FIIR dispune de laboratoare moderne și parteneriate cu universități de prestigiu, oferind studenților oportunități de dezvoltare și practică.

Implicare: Participarea la activități extracurriculare, proiecte și stagii de practică poate îmbunătăți experiența academică și perspectivele profesionale.

Pentru a obține perspective directe, îți sugerez să contactezi studenți actuali sau absolvenți prin intermediul grupurilor online, cum ar fi cel de pe Facebook dedicat FIIR.

Mult succes în alegerea și parcursul tău academic!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"Cat de grele sunt orele si per total facultatea (pentru o fata)"
Nu are nici o treaba cat de grea e facultatea cu faptul ca esti fata!
Exista profesori universitari femei care predau matematica, fizica, informatica, mecanica, robotica etc
Asa ca nu te mai simti atat de intimidata de o facultate tehnica. Ca fapt divers: Romania conduce la nr de femei in domeniul IT!