Daca ai de gand/vrei sa urmezi o facultate de medicina din Romania, nu ai motive de retinere. Apropo, nu-ti alege o viitoare cariera in functie de ce crede lumea.
Avantaje:
- inveti informatia si o filtrezi in limba romana, dupa care iti alegi si tara in care vrei sa lucrezi. Ulterior vei invata si limba straina respectiva, daca e cazul, dar asta nu e o mare problema.
- Pe plan financiar vei fi acoperit.
- Iti alegi mediul de lucru si aria de specializare dupa finalizarea facultatii/rezidentiatului.
- Salvezi vieti, ajuti oameni...
-Vei face ceva de care vei fi mandru tu, dar si altii (daca o vei face corect, cu silinta si ambitie).
Si probabil mai sunt multe alte avantaje.
Dezavantaje:
- Stres.
- Oboseala.
Va trebui sa devi imun la cele doua inconveniente.
- Timp nu prea o sa mai ai.
Depinde de tine ce vrei sa faci, si sincer, daca nu stii, va trebui sa experimentezi un pic din fiecare. Ca sa nu regreti apoi.
Eu doar ti-am enumerat niste avantaje si dezavantaje dar marele dezavantaj sau avantaj este daca tie iti place sau nu sa faci asta.
Din ce punct de vedere? Pai sa vedem.din punct de vedere financiar, oriunde poti fi in avantaj daca faci bine ceea ce faci. Din punct de vedere social, oriunde socializezi, depinde si ce mediu preferi. Din punct de vedere al ariei de libertate, ca medic esti cel mai dezavantajat pentru ca vei fi la datorie in majoritatea timpului, cand esti mai liber te vei odihni, si putin timp vei avea pentru tine.
Fa ce-ti place si cu ce te impaci cel mai bine, pentru ca acolo vor inflori si avantajele. E cel mai bun sfat de indrumare pentru cariera.
Bafta si sanatate!
Multumiri april,
Intr-un mod idiot de paradoxal eu caut tocmai argumente contra, caut amaraciune, vreau realitatea in cea mai pura forma a ei, urmaresc sa-mi creez o viziune generala de o acuratete cat se poate de mare, pentru asta am nevoie de date "de la sursa", nu caut incurajari sau pareri subiective in sensul acesta.
Cred ca e o meserie care aduce multa satisfactie. Unii zic "Am mai incheiat un contract de publicitate azi", pe cand medicii zic"Am mai salvat pe unul azi"
http://www.geografilia.blogspot.com
(pentru cei interesati)