Depinde de examen, daca e la chimie sau fizica unde am reactii, formule etc, invat copiind pe o foaie formulele si apoi incerc sa le scriu fara sa ma uit in cursuri. Daca e un examen unde am numai vorbarie, citesc o data toata materia ca sa-mi fac o idee de ansamblu si apoi incep sa-mi fac scheme. Asa am invatat toata facultatea, imi faceam scheme pe foi ca sa mi se para mai putin de invatat (ma bucuram ca vedeam mai putine foi ) Dar intai parcurgeam toata materia cel putin o data.
Scheme logice, re-crearea demonstratiilor etc etc. plus memorare la unele materii bazate pe asa ceva.
Recent am facut un curs si mi-ar fi placut la nebunie sa fi avut acces la asa ceva cand eram in facultate. Dar deh.asta a fost cu secole in urma.
Cursul este photoreading si acum citesc altfel. De vreo 10 ori mai repede si eficient. Totul este sa practici, pentru ca iti ia cel putin 30 de zile sa rescrii reflexul de a citi pe litere / silabe, adica clasic.
Paradoxal, cel mai usor merge la studiile pe care le citesc si cel mai greu merge la beletristica. Hmm.inca nu i-am intrebat daca doar creierul meu este setat asa sau asa patesc toti.
Ma rog e simplu scrii pe o foaie cateva formule apoi te uiti de cateva ori pe ele.Si tot asa pana le inveti.Cauta pastile de momorie pe nrt cas' o gramada.
Eu încerc să învăţ logic (în măsura în care are logică ceea ce învăţ). Fiind la profil real am destul de multe formule şi demonstraţii. Încerc să caut nişte formule de bază şi mai apoi să dezvolt plecând de la ele. Când am subiecte la examen îmi scot subiectele din cursuri, le scriu separat şi le învăţ de acolo, iar dacă nu citesc şi selectez să reţin ce consider că e mai important.
Invat unele teme bine, iar altele ca prin ceata si ma bazez pe noroc, sa-mi cada ce am invatat bine, de nu... merg in restanta folosind aceeasi metoda. Foarte imp sa inveti cu maxim 24-36 ore inainte de examen.
Toni1p000 întreabă: