Se castiga putin, insa am sa iti dau exemplu pe varul meu care a terminat ceva inginerie pe partea mecanica cu sudura si alte cele. De cand a terminat facultatea acum mai bine de 10 ani a avut doua joburi:
1. Vopsire in camp electric
2. Inginer in constructii.
Nici unul nu are legatura cu ce a facut la facultate, deci... Si chiar si asa sa zicem ca in tara vei castiga la cel mult 1000 de euro (in cel mai fericit caz).
Desigur. In Romania un inginer castiga foamea, iar un analfabet ajunge sa posede un salariu in valoare de sute de mii de euro. Nu ma mira faptul ca toti se duc in strainatate si parasesc aceasta tara care candva era demna de tot respectul.
Ma rog, am vorbit la modul general. Recent, prin intermediul mass-mediei am aflat ca o tanara, ea fiind cercetatoare, a terminat o facultate din Belgia, extrem de cumsecade, nu si-a putut gasi un loc de munca.
SI e trist ca majoritatea absolventilor de la UMF sau de matemtica nu sunt respectati cum trebuie, adic zic eu o persoana care a facut facultatea de ASE sau una de politica, nu se compara sub niciun chip cu o persoana ce si-a finalizat studiile la Politehnica sau Matematica sau UMF etc...
Depinde de domeniul in care te-ai specializat. E sunt student la facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica (inginerie robotica) si un inginer are rolul de a proiecta un produs, de a se asigura ca echipa de proiectare (cea care transforma desenul intr-o piesa reala) are toate informatiile necesare si ca respecta proiectul si multe altele. Apoi trebuie sa calculeze pretul produsului si multe altele. In concluzie este o combinatie birou + teren, dar in mare parte este munca de teren deoarece trebuie sa stai mai mult printre muncitori sa te asiguri ca-si fac treaba cum trebuie si ca respecta planul, etc.
Imi poti spune cati bani castigi?
Momentan nu lucrez, dar pe profilul asta se castiga undeva la 2000-3000 euro, poate chiar mai bine, in tarile dezvoltate (Germania, Italia, etc). Oricum ca inginer nu prea ai unde munci in tara asta, deci... Daca nu ai de gand sa pleci din tara nu te sfatuiesc sa te duci la inginerie. Probabil doar pe ceva cu mediu.
Si in tara cat se castiga spune si ai funda si oricum multumesc pentru raspunsuri
Felicitari ai funda
Se castiga putin, insa am sa iti dau exemplu pe varul meu care a terminat ceva inginerie pe partea mecanica cu sudura si alte cele. De cand a terminat facultatea acum mai bine de 10 ani a avut doua joburi:
1. Vopsire in camp electric
2. Inginer in constructii.
Nici unul nu are legatura cu ce a facut la facultate, deci... Si chiar si asa sa zicem ca in tara vei castiga la cel mult 1000 de euro (in cel mai fericit caz).