| Andreea_Brandus_1995 a întrebat:

La facultatea de Inginerie chimica se face multa practica in special in laboratoare? Caci am vazut cateva poze cu facultatea si asa parea de acolo. In plus, mai presus de toate, vreau sa stiu daca se lucreaza mult in laborator, se fac multe experimente chimice?

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca esti sensibila la mirsuri, alergica la unele substante etc., atunci chimia nu-i pentru tine.
Gandeste-te: ce te pasioneaza, ce ai munci toat viata cu placere, apoi alege o facultate care are tangenta cu hobbyul tau!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, se face practica atat in laboratoare cat si prin fabrici.
Bineinteles ca se fac multe, foarte multe experimente chimice, ca doar ala este profilul facultatii si viitoarea ta meserie se bazeaza pe aceste exprimente.

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru Violleta2022):

Si se face mai mult chimie anorganica sau organica? La cea anorganica m-am descurcat, insa a durut un pic spre ceva pana mi-am dat drumul, la cea organica nu prea m-am descurcat(ce-i drept stiu ca e si mai grea). Problema este ca nu ma vad facand experimente in laboratory toata viata, adica chiar nu stiu nici eu ce sa imi spun in aceasta privinta. Inca o intrebare importanta din aceasta tema/subtema: faced experimente chimice as fi nevoita sa stau cu nasul in vapori de tot soiul(gen ca coafezele, dar cu altfel de substante)? Din ce am observat si mirosit eu(la propriu) substantive chimice nu prea au miros puternic, asa-i? Mai ales ca eu am nasul un Pic mai infundat de fel.

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru Andreea_Brandus_1995):

Facand*; substante chimice*

| anonim_4396 a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Eu am dat bacul la chimie organică. Nu e grea. Chiar mai ușoară decât chimia anorganică.

| dullcat a răspuns:

Buna.Intra pe siteul facultatii si verifica orarul (daca nu stii sa-l citesti, mai bine nu, ca te vei panica inutil) sau programa(unde este trecut clar totalul pentru orele de curs, laborator, seminar etc.).

| johnnny123 a răspuns:

Acum două luni ziceai că te înscrii la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Acum o lună te întrebai dacă manichiuristele și coafezele se plafonează intelectual.

Astăzi te interesează Facultatea de Inginerie Chimică.

Iar de când scrii pe TPU te-au interesat următoarele: operator call center, secretară, magistrat, drept, resurse umane, administratie publica, design industrial, managementul afacerilor, hidrotehnica, geodezie, ingineria mediului, litere, investigator financiar, ergonomist, florareasa, croitoreasa, gazda de emisiuni tv, targetolog.

Iar când eu îți spun că ești complet haotică, fără niciun plan, fără nicio direcție și fără nicio dorință de a face ceva concret, te superi.

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru johnnny123):

Nu ma supar, sincer acum si ideea de baza ar fi urmatoarea cu ingineria chimica: am un loc caldut la tata la serviciu. A zis ca as putea lucra ca laboranta acolo.

| johnnny123 a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Aham...Și abia după ce ai luat la rând toate joburile și domeniile imaginabile, de la florăreasă până la manager, ți-ai dat seama (la 24 de ani) că dacă faci facultatea de inginerie chimică ai putea avea un loc călduț la serviciul tăticului?

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru johnnny123):

Pai daca abia acum mi s-a zis....In plus, initial mama venise cu ideea de a da la geografie ca sa lucrez in pedologie la el la serviciu, insa el a zis ca nu ma vede Buna de asa ceva pentru ca nici nu stiu sa conduc masina si sunt foarte putine fete pedologi...Si atunci el a venit cu ideea asta, Pana atunci nu mi-a zis nimic de acest loc "caldut".

| johnnny123 a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Asta nu schimbă cu nimic faptul că de ani întregi sari de la o carieră virtuală la alta, fără intenția și impulsul de a lua vreuna în serios.

Ba mai mult, dacă la 24 de ani depinzi de părinți să îți decidă jobul și planurile de viață, înseamnă că ești foarte departe de a deține controlul asupra propriei vieți.

| pufulescu0o a răspuns (pentru johnnny123):

Am înțeles tovarăşe, TRĂIASCĂ SRI!