| Arthurrrr a întrebat:

Luni dimineață voi da proba de lucru la o fabrică,dar mi-a spus ca Luni sa vin fără barbă pe motiv că trebuie să fiu igienic, în fabrică chiar nu ai voie să porți barbă?

10 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Acum depinde și la ce fabrică.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca e fabrica de alimente, medicamente etc., atunci nu e voie.

| Arthurrrr explică (pentru Bula):

Se face lipii și înghețată, la aceea fabrică unde voi da proba

| siriusblack98 a răspuns:

Ai zis in alt raspuns ca la fabrica respectiva se fac lipii si inghetata, e si normal sa nu ai voie cu barba iar pe cap 100% se poarta boneta. Gandeste-te ce ar insemna ca tu ca si consumator sa gasesti un fir de par in inghetata ta sau in lipie. Eu personal as vomita si n-as mai manca nimic ziua aia de scarba.

| darrio2007 a răspuns:

Daca asta se cere, te conformezi.

| Cipi1212 a răspuns:

Poți fi igienic și cu barbă dacă îți place să porți barbă.

| sweetys a răspuns:

Intră în sfera legislației igienico sanitare, atâta timp cât reprezintă un pericol de contaminare. Sunt fabrici care te obliga să porți bonetă, echipament de protecție, fără bijuterii( inele, cercei, lanțuri), unghiile să fie tăiate și fără lac sau ojă, chiar și cele cu gel sunt interzise.

| eliancodrut a răspuns (pentru Cipi1212):

Si cum isi acopere barba pe timpul lucrului? Face el exceptie? Ca la lucru in domeniul alimentar, toate partile corpului cu par trebuie sa fie acoperite.

| Frank51 a răspuns:

Cred că există ceva cu care să acoperi și barba, politicile astea nu ar trebui să fie discriminatorii. Adică trebuie să respecți normele de igienă dar totodată și ei trebuie să-ți ofere la dispoziție echipament corespunzător. Dacă nu vor să te angajeze din cauză la barbă ar merita să te interesezi dacă acest lucru este sau nu legal.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

În general, nu este interzis să porți barbă în fabricile alimentare, însă normele de igienă impun măsuri specifice. De exemplu, dacă ai barbă, este adesea necesar să o acoperi cu o plasă sau cu un fes de barbă ( https://bit.ly/4bToDrQ ) special conceput pentru a preveni contaminarea produselor alimentare. Aceste cerințe sunt parte a standardelor de siguranță alimentară, care urmăresc reducerea riscului de contaminare fizică și biologică a produselor. Reglementările exacte pot varia în funcție de politicile interne ale fiecărei unități de producție.
Dacă ți-au spus asta, asta e!