Depinde de tine, cu ce sa te ajutom noi, nici nu stim cum mergi cu sc;(nu e misto) si eu sunt tot in cazul tau, dintre medic si cineva care lucreaza la pc( soft). Depinde ce iti place mai mult, medic tine de real, iar avocat de uman, deci, de ex eu am inclinatie spre real, depinde ce inclinatie ai tu.Ambele meserii sunt foarte frumoase, depinde de tine, succes ( acest raspuns a fost dat de o pers de 14 ani, deci scuze daca nu te-am ajutat ) succes!
Daca sa devii intr-adevar un medic bun du-te la medicina sa mai avem si noi doctori destepti prin Romania. ca deacum nu prea gasesti doctori buni pe aici :X
E simplu sa fii medic trebuie sa ai "talentul in sange " si sa ai sange rece sa inveti mult si sa fii constient ca ai viata oamenilor in mana ta. E o meserie riscanta din punctul meu de vedere. Sa fii avocat trebuie sa fii "tare-n gura" sa cunosti foarte bine dreptul.
Pt a fi medic trebuie sa stii cum sa inveti logic(pentru ca e multa materie)si sa asimilezi repede,sa iti placa sa ajuti oamenii,sa ai rabdare cu ei,sa nu iti fie scarba de unii care varsa sau au diverse chestii pe ei,sa ii privesti pe toti egal,sa fii intelegatoare,sa nu te lasi coplesita de emotii(asa cum fac multe fete) si sa privesti totul obiectiv,sa iti placa sa citesti mult,sa stii sa vorbesti frumos chiar si atunci cand nu esti in,,toane"bune,sa fii o fire pragmatica,sa ai puterea de a-i calma pe ceilalti,sa te implici foarte mult in meserie pentru ca medicina nu este doar un hobby,ci un stil de viata,un fel de a trai.
Ca sa fii avocat trebuie sa iti placa sa tocesti mult(chiar si chestii fara logica),sa ai un fel de a fi prin care te impui in fata altora,sa fii convingatoare,sa stii mereu sa aduci lucrurile in favoarea ta(sau a celui pe care il aperi),sa vorbesti mult,sa ai rabdare,sa iti placa sa citesti(pentru ca si in avocatura vei avea destule legi de citit si de memorat), aici nu iti trebuie logica in gandire, se poate si fara ea.Gandeste-te ca in meseria asta vei fi platita uneori ca sa aperi si hoti,criminali,etc.(e drept ca iti poti alege clientii dar de multe ori nu ai de unde sa stii cine e cu adevarat clientul pentru ca rudele-si de multe ori chiar el-prezinta faptele in favoarea lui,iar cei saraci si nevinovati care nu au bani de avocati buni ramani condamnati pentru ca tu ai fost angajata ca sa aperi pe unu rau dar cu bani)si in plus e si periculos pentru ca daca vei condamna un criminal el se poate razbuna.
Ca o parere personala,meseria de medic mi se pare cea mai nobila pentru ca spre deosebire de avocatura,unde condamni oamenii, in medicina in salvezi, le dai o a 2-a sansa.
Acum depinde de tine ce calitati ai,ce asteptari ai de la viata, etc(daca crezi ca te ajuta, uita-te pe lista cu calitati pe care ti-am dat-o)si alegeti un singur drum in viata(adica ori medicina ori avocatura)daca vrei sa feci performanta in acel domeniu!