| oxaz a întrebat:

Mama a picat la exm de titularizare si nu stiu ce sa-i zic. e f superstitioasa si crede ca nu mai merita sa traiasca.

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Imi pare rau pentru ghinionul mamei! Dar, admir atitudinea ta la problema ei!
Documenteaza-te, intai, asupra semnelor/simptomelor depresiei ca spre exempu de aici http://www.csid.ro/health/depresia-tipuri-simptome-si-cauze-3750515/
Daca le observi, nu iti ramane decat ca, impreuna cu ceilalti membrii ai familiei, sa o convingeti sa ceara ajutorul specializat al unui psihiatru( nu psiholog! ). Depresia se vindeca! daca nu este tratata medicamentos exista riscul unei tentative suicidare mai ales ca ea spune "ca nu mai merita sa traiasca".

| mihaibrasov a răspuns:

E superstitioasa ca s-ar putea sa isi piarda jobul. Joburi sunt destule, sa stea linistita, chiar daca un an va avea un serviciu necalificat, nu va muri de foame. Invata, si da la anul sa ia nota mare de tot.

| sensesDelight a răspuns:

Of of of, greu mai e cu problemele în genul. Și eu mă enervez când îmi propun să fac ceva, mă ambiționez și totuși nu reușesc. Dar nu este un capăt de drum și niciun eșec. Mămica ta e deșteaptă și tu știi asta, trebuie să-i demonstrezi că nu a fost un eșec, că mai avem și pierderi în viață peste care trebuie să trecem cu toate că ne e greu.
Dacă spui că este așa de deprimată, încearcă să fii lângă ea, să o mai ajuți cu treburile din casă și să o asculți. Chiar dacă nu-ți face o mare plăcere să asculți melodramele ei în astfel de momente asta e necesar.
Poartă o discuție cu ea, când sunteți singure și vezi că e mai liniștită. Vorbește-i cu un ton calm și explică-i că și tu ai avut unele eșecuri în viață, ți s-au întâmplat unele lucruri care n-ai fi vrut vreodată să le pățești și că prin asta trece orice persoană. Viața e când roz, când neagră, gri, verde, maro, roșie, galbenă, trebuie să știi să îți colorezi viața în funcție de culorile ei și să o faci frumoasă. Explică-i că pentru familie ea a rămas aceeași femeie deșteapă plină de voință și că nu voi sunteți motivul pentru care ea trebuie în continuare să trăiască, cei care o susțineți.
Poți încheia încurajând-o că va lua data viitoare și că dacă vrea poate să învețe cu tine, poate așa va fi mai plăcut. (asta dacă desigur, vrei și tu)
Succes :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut
a picat examenul SAU si-a peirdut si locul de munca?
daca e doar examenul nu e chiar asa grav
il va lua data viitoare

ce sa-i spui? spune-i ca ai visat ca ingerul pazitor iti spunea ca dupa aceasta incercare a amemi tale ea va avea totusi alte oportunitati in viata si ca te-a sfatuit sa petreceti mai mult timp impreuna si sa lasati o perioada aceste probleme de o parte, sa va relaxati impreuna cu familia
apoi cand se va ivi ocazia sa se pregateasca din nou pentru alt examen
poate ar trebui sa se reconverteasca in alta meserie daca aceasta nu-i aduce satisfactii
partea cu cariera nu e totul in viata unei fiinte umane :-D