| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Nu știu ce o sa fac! Voi ce ma sfătuiți sa fac avand in vedere ca pana la 26 de ani nu am lucrat nicăieri și nici studii nu am sau permis? Am întrebat de nenumărate ori ce as putea lucra in străinătate și cât de greu este, dacă te primește oricât de necalificat ești și nu mi-a răspuns nimeni! Oricum eu vreau sa lucrez in străinătate oricât de greu ar fi deoarece salariile din România in mare parte sunt o mizerie oricât de mult ai munci și nu îți ajunge mai nimic! Nu știu sa fac nimic, nu am fost niciodată pasionat de nimic și nu am avut niciodată vreun hobby sau vreo ocupație iar scoala nu s-a prins deloc de mine oricât am încercat! Nici măcar nu m-am interesat de locuri de munca sau cariere ori de ce vreau sa fac in viata pentru ca am zic ca ma voi hotărî mai târziu! Nu știu unde te primește in străinătate dacă nu ai studii și ce te pune sa faci, de asta tot întreb pe aici cum procedez dacă vreau sa plec la munca in alta țară, ce bani dau și unde trebuie sa ma interesez dar vad ca nimeni de aici nu imi da niciun fel de informații! Unde pot munci și ce pot munci in străinătate in agricultura sau in alt domeniu? Unde pot sa ma interesez despre asta și cum fac sa plec la munca in alta țară? Câți bani trebuie sa dau și cum trebuie sa procedez? Va mulțumesc! Vreau cât mai multe informații despre acest subiect și cât mai detaliate! Aștept poveștile, părerile și sfaturile celor care au lucrat in străinătate in orice domeniu dar in special necalificat!

16 răspunsuri:
| BitchInRedDress a răspuns:

Nu stii sa faci nimic dar vrei sa lucrezi in străinătate pe salariu cat mai baban. Are logica. Incearca totusi sa le spui teoriile tale cu orasul secret Agartha, conspiratiile cu reptilieni in guverne, iluminati.

| gabicoo a răspuns:

Te apuci de combinații. Așa ca Giani și Dorel din Las Fierbinți.
Până la urmă îți iese una și nu vei mai munci toată viața.

| Frank51 a răspuns:

Am lucrat eu în Germania pe perioada vacanțelor când eram la facultate, la fabrici, doar că eu duceam o adeverință și mă luau pe perioadă de 2 luni. Locurile unde mergeam erau cunoscute deja de prieteni sau rude, deci am mers unde au fost deja alții.

Poți și în România să faci un curs și apoi să lucrezi calificat, sau poți să te angajezi direct așa fără experiență la o firmă de vânzări sau chiar și un restaurant. Bani mulți se pot face din orice job, crede-mă.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru BitchInRedDress):

Nu am spus ca vreau ceva bine plătit dar decent! Ce sunt ăia reptilieni ca e prima data când aud de asa ceva?

| MistarGoGu a răspuns:

Mercenar! Cauta Potra în prostie prin Africa! Crezi ca în mUE necalificat faci ceva? Te rup cu munca de îți SAR CAPACELE!

| gabicoo a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Extratereștrii din capul tău. Sau te faci că nu știi?

| MistarGoGu a răspuns:

Dacă stai bine pe fizic *( paket de fibra și mușchi) dar NU obligatoriu Legiunea Străină! Ai cazare, haleala, militarie + obții permis *( dacă te duce capul ) și după 5 ani de contract pașaport *( cetățenia franceza)!
Mergi la Aubagne *( 25 km ) de Marsilia unde este Regimentul 1! Acolo se aduna toți! Invata o leaca de franceza înainte sa pleci!

| MistarGoGu a răspuns (pentru gabicoo):

Poate muncește la pilit gratiile de la Rahova cu furculita în timp ce colegii îl invata " Balada Săpunului " scăpat pe jos! Și pentru " combinatii " trebuie un avocat BUN sau calificare!

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Reptilienii nu sunt extraterestrii! Sunt o alta teorie in care eu nu cred! Tu știi sa citești cu trebuie sau ești încuiat?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru MistarGoGu):

Nu am probleme penale

| pgb a răspuns:

Fii constient ca si in strainatate daca lucrezi necalificat, salarille tot mici sunt si nu iti ajung sa o scoti la capat. Mai bine fa o calificare in tara daca ai ocazia, investeste in permis pentru ca e util si necesar in multe locuri de munca.Ca sofer de tir de exemplu se catiga decent.In strainatate posibil sa poti gasi de munca la cules de fructe/legume, linii de productii, sau lucrator in depozit.
Daca vrei sa pleci de unul singur trebuie sa ai ceva bani pusi deoparte sa te poti stabili in partea cealalata, casa, mancare etc pana iti intra primul salariu.Sunt multe agentii de forta de munca, care te aduc in strainatate si iti ofera un loc de dormit si transport la si de la serviciu, dar ai grija ca multe din agentiile astea nu ofera conditii umane de trait si vietuit(imparti camera cu multi oameni, se fura, e scandal etc). Si fii atent la contract, multi te pacalesc pe fata. Cel mai bine e sa te uiti singur pe internet si sa iti faci o idee singur cam ce ar insemna plecatul si ce fel de job-uri gasesti. Multe lucuri depind de tara in care pleci si atitudinea si motivatia fiecaruia in situatia lor. Mult succes, sper totusi sa ramai acasa si sa investesti in tine si in Romania.

Bula
| Bula a răspuns:

In tarile din vestul Europei se platesc bine gunoierii, precum si alte munci "murdare", la care ei nu merg.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Bula):

Mai da-mi niște exemple

Bula
| Bula a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Munci considerate "murdare" sau grele (fizic).
O cunostinta de a mea lucreaza la o spalatorie de haine intr-o institutie, 6 ore zilnic fiind inregistrate ca 8 ore, dar temperatura mare si aburi. Lunar primeste in mana aproape 2000 euro.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Bula):

Dar despre lucratul in agricultura ai informații?

Bula
| Bula a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Cei care au deja experienta (si rezistenta) pentru munci agricole au avantaj in domeniu, iar restul trebuie sa se acomodeze.
Nu este domeniu prea bine platit, fata de efort.