| Eugen000 a întrebat:

O mica intrebare: Ce facultate ar trebui sa urmez, tinind cont de faptul ca as dori sa lucrez intr-un atelier de tuning auto?
Ce facultate credeti ca e buna in acest sens?
Merci anticipat!

7 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Nu exista o facultate pentru asa ceva. Eventual o post-liceala de mecanica sau o facultate de design (care te va ajuta insa doar pe jumatate).

| Eugen000 explică (pentru TheAce):

Stiu ca nu exista o "Facultate de TUNING'' big grin. Dar precizez ca ma intereseaza doar modificare la partea tehnica. Fac Facultatea de inginerie si constructii de masini sau altceva?

| m00n a răspuns:

Ba da, poti face ingineria autovehiculelor.In constanta este o astfel de facultate si este destul de populara. Iata si link-ul: http://www.univ-ovidius.ro/......i-maritima -este ultimul domeniu, inainte de Master acolo:)

| Afa_Ceri_Cata_Log_1984 a răspuns:

Daca vrei neaparat sa urmezi o scoala - da, poti urma ceva pe inginerie si constructii de masini. Daca in schimb te pasioneaza tare domeniul, s-ar putea ca informatiile din scoala sa te plictiseasca - pentru ca se face multa teorie si foarte putina practica. Din pacate asta este sistemul nostru de invatamant. Cred ca ai sanse mai multe sa inveti daca te alaturi vreunui atelier care mananca tuning pe paine. Unul foarte puternic, cunoscut in toata tara este al lui Gabriel Onofrei, pilot de raliu si presedintele Asociatiei Romane de Drift. Am lucrat putin cu el si tipul e foarte tare - a tunat inclusiv un elicopter si o locomotiva. Si ca el mai sunt si altii prin tara - de unde sigur poti invata mai multe decat dintr-o facultate. Oamenii astia iti pot da specificatiile unui motor de Porche Boxter din 2004, mai ceva ca in brosura, chiar si daca ii trezesti noaptea din somn.

| Eugen000 explică (pentru Afa_Ceri_Cata_Log_1984):

Multumesc de informatie, dar oricum aș face o facultate ceva, ca imi trebuie o diploma ceva ca sa ma pot apoi, angaja. Pur si simplu sunt multe facultati legate de masini, inginerie si altr chestii dar nu stiu precis fiecare si ce prezinta, pe ce se axeaza cind invata studentii.

| JaguarXF a răspuns:

Salut, tuningul auto are foarte multe ramuri, depinde de ceea ce vrei sa te axezi.
Tuning exterior si design sau tuning de motor ceea ce tine de mecanica.Deci ai putea studia ingineria auto sau mecanica auto.

| Eugen000 explică (pentru JaguarXF):

Sunt pasionat de motor, șasiu (suspensie, cutie de viteze, ambreiaje, instalatii auxiliare pentru motor etc), deci fara design exterior/interior.