| milala a întrebat:

Pentru meseria de redactor pentru o revista (mai exact):
1.Ce facultate si ce profil sa urmez? Se poate si litere.?
2.Pe ce materii sa ma bazez, inca din liceu, pentru facultate?
3.Meseria de redactor tine doar de birou sau si de munca de teren? Daca da, exemple.
4. E o meserie stresanta? Iti "fura" din timpul liber?
5. Salariul este atractiv?
Ma scuza.ti daca sunt multe intrebari. Orice informatie in plus este binevenita. Sunt foarte dezorientata, ajutati.ma laughing)

Răspuns Câştigător
| AutumnDay a răspuns:

Buna! E o meserie interesanta, care pe langa ceea ce fac deja, m-a atras dintotdeauna.
1. Da, Facultatea de Litere, iar la liceu ar fi indicat sa mergi la filologie.
2. Limba si literatura romana, engleza, francea.
3. Ambele. Munca de teren consta in a te informa, a,, investiga" ca sa zic asa, cum ar fi sa mergi intr-un sat saracacios sa observi si sa scrii un articol despre viata oamenilor de acolo si cazurile mai speciale, emotionante, despre povestile dureroase de viata ale oamenilor.
4. Probabil ca da, iti,, fura" din timpul liber, dar aduce satisfactii.
5. De salariu nu stiu, dar presupun ca se plateste bine. Iar unde titlul si continutul este bun, acolo se si vinde.
Acum, important este sa te asculti, sa iti asculti instinctul pentru ca tu stii deja ce iti doresti cu adevarat.
Inca ceva: am gasit asta pe un site legat de specializarea la facultate: Specializarea Literatură universală şi Comparată-Limbă şi literatură straină

Poţi continua în:

învăţământul preuniversitar şi universitar (profesori), urmând acelaşi modul psihopedagogic ca în cazul specializării Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Străină;
mass-media culturale (jurnalişti, redactori, editori);
edituri (redactori, editori);
misiuni şi legaţii culturale, institute şi ambasade (consultanţi / ataşaţi culturali);
proiecte culturale (manageri, consultanţi de proiect.

Iti doresc mult succes in Noul An, sa fie unul plin de motivatie si realizari! happy

| milala explică (pentru AutumnDay):

Multumesc mult happy! Nu te supara, in ce domeniu lucrezi? An nou fericit si plin de succes si tie!

| AutumnDay a răspuns (pentru milala):

Nu lucrez inca, ci studiez inca happy
Psihologie.
Pot sa te intreb cati ani ai?

16 happy

| AutumnDay a răspuns (pentru milala):

La ce profil esti deja? happy

Turism happy

9 răspunsuri:
| Moldovan_Ştefania_1995 a răspuns:

Nu iti recomand sa mergi la litere, indiferent ce specializare ai alege. Am facut aceiasi gresela, am mers la litere pentru ca voiam sa devin redactor, te pierzi pe drum, nu prea te ajuta. Incearca la jurnalism, dupa parerea mea e ca mai potrivita facultate pentru asa ceva.

| Borhan_Laura_1977 a răspuns (pentru Moldovan_Ştefania_1995):

Daca tot specificam ca am urmat Litere, macar sa scriem corect

| Borhan_Laura_1977 a răspuns (pentru Moldovan_Ştefania_1995):

Hai sa scriem corect

| Moldovan_Ştefania_1995 a răspuns (pentru Borhan_Laura_1977):

Draga doamna, interventia dumneavoastra mi se pare irelevanta!
Am specificat faptul ca am urmat facultatea de litere deoarece era important ca persoana care a pus aceasta intrebare sa stie ca vorbesc in cunostinta de cauza nu pentru a ma declara un geniu in ale gramaticii. Corect ar trebui sa scriem indiferent daca am urmat facultatea de litere sau nu insa a gresii e omeneste.