Personal, nu aplic niciodata prima data telefonic, am impresia ca nu exista seriozitate din partea nici unei parti pentru ca, nu poti relata foarte multe trasaturi doar dintr-un apel telefonic si totodata, nu poti prezenta tot ce poti oferi cat si optiunile lor legat de postul de munca.
Studiile nu demonstreaza nimic, ele doar denota faptul ca, intr-un timp de 4-6 ani te-ai integrat cu succes intr-un mediu social.
Incearca sa cauti loc de munca prima data cu trimitere de CV, eu unul nu am avut niciodata surpriza sa nu fiu contactat pentru intalnirea fata in fata, consider mai benefic pentru tine, o persoana cu studii superioare sa urmezi pasi de angajare profesionisti, in urma unui apel poti sa te intalnesti cu o persoana ce detine studii liceale, dar care are pretentii cu experienta si nu poti fi incadrata.
Nici in alte tari nu prea gasesti locuri de munca pe masura pregatirii scolare tale.
Gasesti mai mult munca necalificata, care este evitata de localnici, din diferite motive.
Cu toate ca salariile sunt mai mari (in euro), cheltuielile cu cazare, masa si deplasari iti consuma majoritatea salariilor primite.
Doar daca faci economii serioase poti pune niste bani deoparte.
Am fost plecat pe tir, m-am intors in tara la mine in oras, sa gasesc pe bascula/cifa, etc, e un calvar fiind un orasel mic, am aprorape 1 an de zile de cand stau acasa, unde sun, sunt deja ocupate posturile, am pentru autobuz, la fel, pile, relatii, cunostinte, oameni peste tot. Ce cv-uri? peste tot trebuie sa ai oameni, asta e Romania, si eu am zis ca daca nu se schimba ceva curand plec unde vad cu ochii.
Sincer peste 30 și ceva și m-au sunat înapoi vreo 6, am fost personal la birou, mi-au zis că mă contactează și așa a rămas fantoma, la restul nu am primit nici un răspuns
Nu știu cum e în domeniul tău, la mine în IT aplic la un job, apoi verific progresul aplicației în platforma lor. Dau cele 2 interviuri( cel inițial cu HR-ul, cel tehnic cu managerul), apoi dacă sunt respins sau acceptat primesc email de fiecare dată.
Intr-un oraș mai mare găsești mai ușor, dar Austria chiar este buna pentru asta, se găsesc slujbe bune acolo
Cred că ar trebui sa acoperi gaura aia de un an din cv, că dacă văd că nu ai mai fost angajata nicăieri un an li se pare ciudat, pune ceva acolo, inventează că nu verifică nimeni, in cv poți să treci ce vrei
Foarte greu găsești în zilele noastre un loc de muncă unde să te angajeze,majoritatea cer experiență în domeniu,alți te întreabă direct de la telefon dacă ai mai lucrat în domeniu,bine eu caut numai într-un singur schimb,trebuie să suni în foarte foarte multe locuri până să te poți programa la un interviu, deoarece foarte mulți pun anunțurile, dar când suni spune că nu mai e valabil anunțul, am sunt într-o zi la vreo 12, 13 anunțuri și aproape toți mi-au spus că anunțul nu mai e valabil, unul a zbierat la mine, deși am sunat la zeci de anunțuri, am fost doar la câteva interviuri unde mi-a spus că mă sună ei și am așteptat degeaba, nu m-a mai sunat
Pentru un post de manager la mall eu am fost exclusă dar un tip de 35 doar cu liceul a fost acceptat( i-am dat un salariu mic iar el a acceptat)...asta e sclavia la putere
Dacă cumva nu ai folosit poți accesa ejobs sau jobradar24. De asemenea, te poți orienta să lucrezi și remonte.
Crede-mă că m-am uitat pe OLX, pe Publi, eJobs, pe jobradar, nu pot fi femeie de serviciu, supraveghetoare cazinouri sau vânzătoare covrigărie, nu înțelege greșit apreciez oamenii care muncesc dar vreau ceva pe măsură studiilor mele, eu am lucrat că ajutor de manager in Austria pe un salariu foarte bun, aici în România am lucrat in imobiliare pe aproape 6000 de Ron lunar și plus machiam fete in weekend încă vreo( 600 Ron extra) am avut accidentul pe care l-am avut de mașină și m-am recuperat greu, acum îmi e greu, nu vreau un job de 3000+ Ron îmi știu potentialul,
Mda, potential, adapteaza totul la Romania, nu dupa potentialul tau, cu potentialul ramanem acasa pana la 50 de ani. Stii ce salariu mi sa oferit pentru autocar? 3200 RON la mine in oras. Deci am fugit instant, acum insa nu gasesc de munca, deci pana la urma am de ales, ori ma duc pe autocar pe 3200 lei, ori stau acasa, momentan mai caut. Dar deja se face un an de cand tot caut.Cam asta e tara de tot rahatu unde traim, nu conteaza potentialul, ci relatiile
AlexMaftei2001 întreabă:
IoanaM08 întreabă: