In armata (liceu, academie, unitate etc) nu poti iesi de acolo doar in permisie. Si aia o primesti 2 zile pe sapt sau cand e o situatie speciala. La facultate trebuie sa mergi aproape zilnic deci nu cred ca merge
In paranteza am scris si unitate ( baza sau cum ii spui tu), tu o sa stai in baza aia non stop, o sa faci de planton, o sa te duca in poligon pentru trageri etc. N ai voie sa iesi din perimetrul ala fara permisiunea comandantului ( se numeste permisie si poti avea 2 zile pe sapt), probabil 3 dar doar in situatii speciale ( deces, ceva special, etc) nu ca te duci tu la scl de 4-5 ori pe sapt. Ma mir ca nu intrebi daca te angajeaza part time soldat, 6 sau chiar 4 ore
Din cate stiu eu la armata iesi la 45-50 de ani la pensie daca te angajezi la momentul potrivit.Ai auzit tu oameni care pana la 50 de ani sa nu aiba o familie sau viata sociala, ai auzit tu ca au stat acolo 30 de ani in unitate ("baza" cum i-ai spus tu, nu eu) fara sa iasa doar de 2 ori pe saptamana.Mai bine nu respundeai si gata nu mai raspunde, ca te faci mai rau de ras cu raspunsurile tale.
Pai au familie alea 2 zile, mai sunt si alte meserii in care esti plecat cu saptamanile, unii dintre ei nici 2 zile alea nu le au ca sunt trimisi la ex in tara, astia in aviatie vai de capul lor. Si mai sunt si din astia de au mai mult de 2 zile permisie, bucatarii, contabilii din unitate si astia cu grad peste locotenent care stau intr-un fel de schimburi. El o sa fie cel mai de jos ca nu are studii, ala de sta de planton si patruleaza in jurul unitatii sau daca pleaca la exercitii sau in misiune in Iraq, Afganistan o sa fie infanterist ( ala de merge cu ghiozdanu in spate pe jos, ca ofiterii stau in humvee uri sau aro, dupa posibilitatile unitatii)