Chimia, ca si fizica din liceu sunt materii usoare - daca le intelegi.
Secretul este ca TU sa gasesti "mecanismele ascunse", adica legile general valabile (cum sunt, de exemplu, valentele in chimie). In momentul ce le-ai inteles, restul vine de la sine, simplu. Va trebui doar sa inveti exceptiile de la acele "reguli de baza".
Succes!
Din pacata, nu poti face medicina umana fara chimie.
Daca nu-ti plae chimia si nu o intelegi, nu ai nici o sansa sa intri vreodata la medicina.
Mai bine mergi la o faculatte de stiinte ale naturii, protectie a mediului, geologie si lasa medicina, ca acolo se invata chimia dumnezieste.
Nu stiu daca poti recupera. Dar daca nu-ti place nici acum chimia e greu sa devii medic.
La admitere biologia e obligatorie și ai la alegere chimie sau fizică.
Chimia e destul de importantă și pana in anul 2 inclusiv o sa ai nevoie de ce ai învățat în liceu. Importantă e chimia organică, cea pe care o înveți în clasele a X-a și a XI-a și care mi se pare mult mai frumoasă. Din câte știu, doar la Cluj ți se cere chimie anorganică.
De fizica o sa ai nevoie pentru a înțelege cum funcționează aparatura medicală și diferite procese fizice.
Dacă devii medic sau nu, tine doar de efortul pe care ești dispus să îl depui. Ai tot liceul pentru a învăța.