anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Să-ți găsești de muncă mi se pare cel mai greu lucru. Locuiesc într-un mediu rural și am un oraș micuț în apropiere,doar că nu găsesc nimic de muncă de acolo pe internet,vreun anunț ceva. Mai e un oraș mare, dar trebuie să fac naveta cu trenul și până la gară de acasă fac deja 6km. Azi m-am dus la un interviu la McDonald's și mi s-a spus că nu aș rezista și că ar trebui să-mi caut ceva în apropiere, mă simt așa dezamăgit. Am 19 ani și am terminat liceul anul trecut dacă contează. Și nu vreau să mă mut în chirie doar să fiu mai aproape acolo,plănuiesc să mă mut din județ și vreau să-mi strâng bani câteva luni. În orașul de lângă mine am un profi,un pepco și încă câteva magazine. Voiam să întreb cum ar trebui să procedez dacă vreau să mă duc fizic și să mă interesez de un loc de muncă. Să întreb casierii ceva sau cum? Vreau să pot avea și eu un loc de muncă stabil,înnebunesc doar acasă, plus că am nevoie de bani. sad

Răspuns Câştigător
| ciprian9628 a răspuns:

Da ai putea sa te duci in acel oras si sa intrebi la toate magazinele/supermaketurile de acolo daca angajeaza/au nevoide de personal. Poate au nevoie si daca treci de perioada de proba de angajeaza acolo.

Eu asa m-am angajat la primul job un prieten cunostea pe cineva la un supermarket din apropiere care aveau de novei de un baiat la descarcat marfa/aranjat marfa in depozit/aranjat marfa pe raft etc m-am dus am stat cam vreo luna in perioada de proba dupa care m-am angajat acolo.

Dupa cum am spus intreaba si tu acolo daca nu au nevoie de un baiat pentru asa ceva. Cine stie poate ai noroc sau daca cunosti pe cineva de acolo/ai vreun prieten care lucreaza acolo il poti ruga sa vorbeasca cu patronul si daca e de acord te poate angaja(dupa perioada de proba bineinteles).

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te duci acolo intrebi si afli exact ce si cum la fata locului.Si da intreaba casierii care cel mai probabil te vor indruma catre seful de tura/patronul magazinului(cel putin asa a fost in cazul meu. a 2-a zi mi s-a zis sa vorbesc cu sefu de tura doar ca bineinteles fiind prima zi acolo nu aveam de unde sa stiu cine e seul de tura si unde e asa ca am intrebat o casierita unde il pot gasi pe seful de tura).

Dar mna in cazul meu a fost un pic diferit pentru ca omul stia de mine de la prietenul meu si ma astepta. Dar ideea este ca trebuie sa incerci chiar daca nu angajeaza macar stii ca ai incercat si nu a mers. Nu e nici o problema incearca si in alte parti.

| Garrix2004 a răspuns (pentru ciprian9628):

Voi încerca fizic, măcar să știu dacă sunt sau nu locuri de muncă în apropiere. M-ar ajuta enorm.

| ciprian9628 a răspuns (pentru Garrix2004):

Exact pana nu te duci si intrebi nu ai de unde sa stii daca sunt sau nu locuri de munca disponibile. Daca sunt locuri de munca si reusesti sa te angajezi bine daca nu sunt locuri de munca/sunt dar nu reusesti sa te angajezi iarasi e bine. Nu e un capat de lume continue sa cauti pana gasesti doar nu s-au terminat locurile de munca. In fiecare zi posteaza cineva un anunt cu locuri de munca. Dar acum depinde si de unde locuiesti intr-un oras mare e mult mai usor sa gasesti ceva de lucru decat la tara unde sunt 3 magazine maxim care deja au angajati si nu mai angajeaza si pe altii. La tara poti lucra cu ziua pe la vecini mai ales cein in varsta îi ajuti cu treburile prin gospodarie(dai de mancat la animale eventual prajit etc). Si asa castigi ceva banuti nu multi dar e mai bine decat nimic.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti sa te duci si fizic sa intrebi la magazine, nu te costa nimic sa incerci.