| Shaiiiiiiiii a întrebat:

Sal TPU am o intrebare putin mai ciudata daca as vrea sa devin astronaut ce ar trebiu sa urmezthinking(sunt la liceu) FUNDA marewinking[fara prostii aberatii etc]

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

In Romania exista Scoala de Aviatie si Aeronautica cu centrul de Aviatie. Ai 3 ani de studii in care vor intra si cateva sute de ore de zbor in simulator si minim 1000 de zbor experienta pe o aeronava de tip t-38 (turbo-reactie). Plata pentru aceste ore daca nu ma insel e de 3500 de euro. Nu stiu cat costa toate studiile, dar suma e una maricica. Daca mai apoi nu-ti doresti sa-ti iei brevetul de pilot pe avion si vrei in continuare sa continui ca astronaut, centrul spatial NASA ramane singura solutie. Vei avea avantajul de a fi trecut prin mai multe teste fizice si psihologice, astfel incat cele de la NASA nu vor mai parea ''imposibile''. Trebuie insa sa fii constient ca efortul financiar pentru a ajunge sa ai sansa sa faci parte din personalul ''de triere'' de la NASA e unul considerabil si sa stii de asemenea ca in toata istoria ei, Romania a avut un singur astronaut in persoana lui Dumitru Prunariu.

3 răspunsuri:
| On3St4r a răspuns:

CU 10 PASI MAI APROAPE DE NASA
1. Trebuie sa incepi sa te pregatesti la o varsta cat mai frageda. Cu alte cuvinte, trebuie sa incepi sa studiezi matematica, fizica, biologia si chimia inca din scoala generala. Citeste tot ce poti despre astronauti si spatiu!
2. Trebuie sa inveti sa lucrezi in echipa. Chiar daca poate parea asa, izolarea nu trebuie sa fie parte din viata unui astronaut. Trebuie sa fii constient de mediul inconjurator si sa comunici eficient cu oamenii de langa tine.

3. Una dintre cerintele NASA este sa ai diploma de facultate, asa ca trebuie sa inveti bine si sa ai note mari. Acestea te vor ajuta sa urmezi si un masterat, lucru apreciat de cei de la NASA.
4. Dupa ce ai ti-ai terminat studiile trebuie sa stangi trei ani de experienta in domeniul pe care l-ai ales. Este recomandabil ca inca din facultate sa-ti alegi cu grija locurile unde iti faci practica.
5. Si pentru ca industria spatiala este de acum o afacere globala cei de la NASA vor fi fericiti daca vor afla ca vorbesti mai mult de o limba staina.
6. Dupa ce ti-ai terminat studiile si ai strans trei ani de experienta in domeniu, este timpul sa aplici pentru postul de astronaut. Daca aplici pentru un post la NASA, trebuie ca completezi Formularul 171 (formular standard eliberat de Guvernul american) si sa-l trimiti la acesata adresa: Astronaut Selection Office, NASA Johnson Space Center, Houston, TX 77058.
7. Cererea pentru postul de astronaut va fi evaluata dupa mai multe criterii. Concurenta este acerba, insa! NASA primeste in medie 4.015 cereri pentru a ocupa 20 de posturi de astronaut la fiecare doi ani.
8. Urmatorul pas este interviul propriu-zis. Din cei aproximativ 4.015 vor fi alesi in jur de 118 candidati care vor fi chemati la Centrul Spatial Johnson pentru interviuri si examene medicale. Candidatii sunt evaluati si notati in functie de exterienta, potential, motivatie, abilitate de a functiona in interiorul unei echipe, abilitati de comunicare, adaptabilitate.
9. Daca te intereseaza un post de pilot/comandant, si nu unul de specialist in misiuni spatiale, trebuie sa strangi si o experienta de 1.000 de ore de zbor. In timpul antrenamentelor vei zbura cu un avion turboreactor de tipul T-38, ale carui comenzi sunt identice cu cele ale unei navete spatiale.
10. Multi candidati pica testele fizice si la fel de multi renunta dupa ce afla detalii despre ce inseamna de fapt sa fii astronaut. Dupa ce evaluatorii au strans toate datele necesare, acestea sunt trimise administratorului NASA care decide cine va ocupa cele 20 de posturi de astronaut. Pentru cei alesi, urmeaza zile lungi de pegatire fizica si psihologica.

| Shaiiiiiiiii explică:

Si inca ceva se poate studia asa ceva in Romania adica sa ai o baza:-s
?

| Shaiiiiiiiii explică (pentru TheAce):

Multumescwinkinge un raspuns bun