Ok.In general cu limile straine te poti face translator si eu cred ca se castiga bine dar nu cred ca atat de bine incat sa fii multumit. Poti lucra la o fitma si sa faci traduceri si tu, in particular si atunci tot castigul este al tau.Meseria de profesor nu ti-o recomand, e urata, nu-ti doresti elevi ca mine Serios, meseria de profesor a ajunbs sa fie mai jos ca meseria de maturator pe strada sau poate chiar cersetor.Scoala nu mai e ce a fost o data.Dar, cum limbile straine sunt cautate la orice job, poti alterna facultateacu niste cursuri IT sau altceva(chiar daca tu stii, trebuie sa ai diplome sa dovedesti)si vei face o treaba foarte buna unde domeniul IT si munca la birou
Ok mersi...imi plac raspunsurile tale dar o sa mai astept
Mersi mult. Am si eu o intrebare daca tot ai deschis subiectu asa de mult . mi-ai recomanda meseria e insotitor de bord, adica, cum sa-ti spun eu ...dezavantaje,avantaje,parerea ta despre aceasta meserie etc .
Din punct de vedere financiar e o meserie foarte buna insa tu trebuie sa fii perfect cu sanatatea.
Nu prea ma pricep la asa ceva, important este sa iti placa tie si sa nu prestezi pe nimic(aici nu este cazul, se castiga foarte bine la asa ceva). Banuiesc ca ai nevoie de niste studii anume.Te-ai interesat de asa ceva? Limbile straine o sa te ajute foarte mult si inca un lucru:Chiar daca in liceu nu vei face gramatica limbii romane, o poti relua singur.O sa ai nevoie pentru a putea invata gramatica celorlalte limbi, iti va fi mult mai usor.
Sper ca ti-am fost de ajutor
Felicitari pentru ca ai aspiratii asa marete.
Da m-am intresat de anumite studii: de liceul de filologie sau limbi straine, faucltatea de limbi straine m-am decis pentru ca as vrea sa fac la liceu mai mult filologia, apoi dupa ce temrin facultatea sa fac SSAvC (scoala superioara de aviatie civila).
Aha, am inteles.Foarte frumos. Iti doresc mult succes. Sunt sigura ca o sa reusesti tot ceea ce ti-ai propus.
Daca vrei sa te axezi mult pe limbi straine poti opta pentru filologie intensiv engleza/franceza/germana/italiana (depinde de liceu) sau filologie bilingv unde faci intensiv 2 limbi straine.Asa poti incepe cu dreptul.Mai sunt acele cursuri Cambridge care te pot ajuta foarte mult.O diploma Cambridge te salveaza in multe situatii.Problema e ca te cista in jur de 500 de euro.Trebvuie sa platesti cursurile. Examinarea, din cate am inteles, se face la Timisoara, Bucuresti si Iasi.Acum am vazut ca s-a m-ai facut un centru si la Bacau dar nu stiu daca e doar de pregatire Cambridge sau si examinare.In fine.
Sper ca stii ca la filologie trebuie sa citesti FOARTE mult si daca nu ai o profa la fel de "dragutsa"ca a mea, trebuie sa faci comentarii intregi singur. Si eu sunt la filologie si profa de romana mi-a scos peri albi.Pentru lectura necitita luam 2.In clasa a9a mi-am facut media cu 2, 2, 2, 2, 9, 8 si 8 in teza In clasa a10a m-am invatat minte si mi-am facut toate lecturile Sper sa nu ai o profa ca a mea ca se poate intampla sa nu termini cartea la timp sau pur si simplu sa uiti anumite detalii si uite asa te alegi cu 2-ul.Noua ne punea intrebari din carte si nu acele intrebari la care raspunsul il gasesti in povestirea de pe net, deci.
Sa o luam cu inceputul, da costa multa, 3000euro pentru practica si teorie dar am impreasia k acesti bani se dau la SSAvC, adica in jur de 16.000 lei, nu? ...Mda si eu sunt foarte axat pe limbile straine,in special franceza, dar ma voi descurca si cu limbile celelalte. Ms mult pentru urarile de succes.Da la liceu stiu ce trebuie facut si urmat, nu este o problema, mie anul acesta (sunt in clasa a 6-a) mi-a iesit media pe acest semestru 9.80, la romana 9, istorie,9, geografie 10 s.a. As mai vrea sa stiu ce materii se preda la filologie( in cazul tau as vrea sa`mi spui).Ms anticipat. astept raspuns, daca ai observat ti-am dat funda
Acum am vazut-o, daca nu-mi ziceai, vedeam cand intram pe mail abia.
Deci.La filologie faci:
romana
engleza
franceza sau spaniola/italiana/germana/rusa,
istorie
geografie
muzica(clasa a9a si a10a cred)
desen(clasa a9a si a10a cred)
biologie(clasa a9a si a10a)
chimie(clasa a9a si a10a)
fizica(clasa a9a si a a10a)
matematica(clasa a9a si a10a)
TIC(acea informatica bazata pe studierea programelor de Windows)
sport
logica(clasa a9a)
psihologie(clasa a10a)
economie(clasa a11a)
folosofie(clasa a12a)
educatie antreprenoriala(clasa a10a)-inveti sa faci bussiness
latina
Cam atat cred.
Teze o sa dai la romana, engleza(asta la intensiv, cum sunt eu.nu stiu daca la filologie simplu se da)latina si istorie sau geografie.Te sfatuiesc sa dai la istorie pentru ca istorie o sa dai la BAC obligatoriu.
Din cklasa a11a nu o sa mai faci materiile de profil real(mate, fizica, etc) si o sa ajungi la 6, 7 ore de romana pe saptamana pana intra12a.
Asa cum e si la mate info in clasa a12a cand saracii copii au in orar mate, mate, mate, info, info, mate.
Depinde si de complexitatea profilului pentru ca, asa cum ti-am mai spus exista filologie simplu, intensiv o limba straina si filologie bilingv.Eu, in clasa a10a am 4 ore de romana pe saptamana si 4 de engleza.Pana in clasa a12a o sa ajung la cate 8 ore de romana si 8 de engleza pe saptamana si o sa ne mai ia si orele de sport.Istorie fac 3 ore pe saptamana, probabil intra12a o sa am 5 ore.Deci.Aici toata baza este lectura, vocabularul bogat si dezvoltat si multa rabdare sa stai sa faci tot felul de comentarii si alte de astea.
Ok,mersi mult pentru informatiile date. Iti urez succes in tot ce faci! Bafta!
Ok.In general cu limile straine te poti face translator si eu cred ca se castiga bine dar nu cred ca atat de bine incat sa fii multumit. Poti lucra la o fitma si sa faci traduceri si tu, in particular si atunci tot castigul este al tau.Meseria de profesor nu ti-o recomand, e urata, nu-ti doresti elevi ca mine Serios, meseria de profesor a ajunbs sa fie mai jos ca meseria de maturator pe strada sau poate chiar cersetor.Scoala nu mai e ce a fost o data.Dar, cum limbile straine sunt cautate la orice job, poti alterna facultateacu niste cursuri IT sau altceva(chiar daca tu stii, trebuie sa ai diplome sa dovedesti)si vei face o treaba foarte buna unde domeniul IT si munca la birou
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: