| IonutPutinica a întrebat:

Salut, am 12 ani sunt clasa a saptea si mi s-a spus la educatie civica ca de la varsta asta trebuie sa ne dedicam o ora pe zi viitoarei careire, imi dai si mie un sfat de meserie.Imi place biologia, geografia(foarte foarte mult), franceza(imi place si engleza da nu ma simt bine in ora de engleza ca la franceze am avut intr-a sasea la ambele media 9.50) va rog merci anticipat

7 răspunsuri:
| Kanghu a răspuns:

Asemenea intrebari nu isi au rostul. Urmeaza`ti destinul si vei afla.

DAR, calitatea vietii din Romania si mai presus de asta, din secolul XXI te tine departe de vise, nimeni nu stie unde o sa ajungi. Atata timp cat vrei sa poti, esti in stare de orice.

| YunaFFX a răspuns:

Nu cred ca trebuie sa iei acest sfat ca atare. La 12 ani aveam in cap sa ma fac medic chirurg, dupa 3 ani aveam ceva cu medicina veterinara, iar pe la liceu ma incanta profesia de avocat. Abia la facultate o sa stii clar ce cariera vei avea (la urma urmei, facultatea este cea care te formeaza pentru viitoarea profesie). Ca sa nu mai spun de nenumaratele exemple in care oameni cu o anumita specializare fac cu totul altceva doar ca sa aiba un job si sa aiba niste bani. Sunt nenumarati factori care vor decide ce cariera vei avea (ceea ce se cere pe piata muncii, ce anume ti se va parea tie ca ti se potriveste si ca iti va aduce avantaje). Dupa parerea mea poti sa-ti faci asa o idee, nu gata sa te apuci acum sa te pregatesti pentru profesia de geolog, sa zicem (ca tot iti place geografia big grin). Deocamdata axeaza-te pe ceea ce iti place, pe hobby-urile tale. O sa ai destul timp sa te pregatesti pentru cariera ta. Sper sa te ajute.

| d3liutza a răspuns:

Poti sa te faci profesor de geografie happy

| lllullla a răspuns:

Ai doar 12 ani pustule. socoteala de acasa nu se potrivseste cu cea din targ. unii ajung sa termine liceul si nu stiu la ce facultate sa dea. si plus de asta esti pur si simplu prea mic ca sa stii ce vrei sa faci cu adevarat sau la ce esti bun. iti trebuie liceul ca sa fi sigur. probbail ca proful/profa ta s-a gandit sa va spuna acest lucru pentru a va determina sa mai faceti ceva in plus in afara de scoala. daca spui ca te pricepi la limbi straine, sfatul meu este sa perseverezi, sa mai inveti inca una daca e posibil. o sa-ti prinda bine indiferent in ce domeniu vei lucra cand te vei face mare. mult succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Urmeaza-ti darul, ceea ce sti ca poti face, de altfel as putrea considera o abusrditate tema ta din moment ce unii profesori sunt dusi cu mintea.
Piata muncii din Romania si joburile sunt instabile, nimic nu mai e sigur, ai intrebat profesorii impunatori de teme legat de aspectul acesta?

| AoiTori a răspuns:

Biologia- profesor, medic... geografie- poti lucra in turism mai mult(creddd), profesor...

| Razeph a răspuns:

Decat sa te faci profesor mai bine te duci la cersit. Pe langa faptul ca nu castigi mult chiar nu merita sa te intorci in scoala laughing. Sfatul meu este sa te faci ghid turistic, daca ai zis ca iti placegeografia si limbile straine. + Ca se face foarte usor si nici nu iti trebuie facultate doar urmeaza un liceu pe profil Turism si apoi da atestat de ghid ( in cazul in care iei bacul ). Te mai si plimbi happy Numai bine!