Daca termini facultatea de mecatronica, vei putea lucra ca inginer cu echipamente industriale pentru montare, mentenanta, reparatii, programare, etc. Vei putea intra atat in domeniile de mecanica cat si in cele de electronica. Eu sunt in anul II la facultatea de mecatronica si in paralel muncesc ca tehnician proiectant intr-o fabrica de ansambluri de cabluri.
Ca sfat, daca vrei sa mergi pe mecatronica, te sfatuiesc sa ai ca hobby aplicatiile practice ca: programare de baza ( cat sa intelegi principiile unui soft sau a unui program ), sa faci experimente cu placi PCB pe care lipesti cu pistolul de lipit, tranzistori, diode, relee, display-uri, etc. Sa inveti cum sa lucrezi in programele de CAD ( AutoCAD, zwCAD, SolidWorks, etc. ) si cel mai important, sa stii sa creezi si sa citesti schite/scheme tehnice si electrice. Eu lucrurile astea le-am invatat si le invat pe parcurs, ca nu stiam din timp ca voi activa in domeniul asta. Daca vrei sa mergi pe drumul asta, te sfatuiesc sa incepi sa te familiarizezi cu cele de mai sus cat mai repede. In felul asta o sa ai avantaj fata de colegii tai de facultate, si o sa iti fie mai usor.
"am 17 ani și mi-aș dori pe viitor să lucrez ori in Ingineria... ceva sfaturi? "
1 ia-ți bac-ul
2 prinde un loc la facultatea dorită
3 termin-o
4 mai vb apoi
Cică termin-o? Pai daca am cerut niste sfaturi, nu inseamna ca nu sunt sigur dacă sa ma duc? sau o termin si apoi cer niste sfaturi? Tocmai de aia am zis sa primesc niste raspunsuri din partea unor persoane care au terminat una dintre facultați. Nu cred ca e cazul tau