| Aries a întrebat:

Salut, am 19 ani, liceul terminat si caut cu disperare un loc de munca.Pe unde ma duc dau numai de turci chitrosi care imi spun ca nu mai angajeaza.Chiar nu pot gasi nicaieri? Ce tara este asta? Numai pe pile si relatii sa te angajezi.Sa traiasca batranii din pensii ca noi tineri putem sa murim linistiti.Astept parerile voastre, si anume unde ar trebui sa mai caut un loc de munca, precizez ca am si permis categ. B dar de abia un an.Astept ceva idei bune va rog frumos!

Răspuns Câştigător
| Enzo2011 a răspuns:

Bun deci ai terminat un profil de servicii, pacat deo9arece daca ai face o facultate tot in acest domeniu ai avea o multime de drumuri in viata chiar foarte bine platite,dar daca nu doresti sa faci facultatea sau nu poti am inteles si iti spun cateva domenii care s-ar potrivi:analist financiar,evaluator de preturi,statician, operator de sondaje, prof de mate(clase de scoala generala) sau normal poti sa te angajezi la un market si sa faci "cariera" poate intr-o zi vei ajunge sus in acel market si ca sa vezi cu ce se ocupa fiecare si cum este itit dau site-ul acesta http://admitere.ub.ro/......ianta2.pdf in care vei gasi si alte meseri care ti s-ar potrivi dar pentru care trebuie si o facultate, sper ca ti-am fost de ajutor si daca vei mai avea nevoie sa-ti rasp la intrebari voi mai intra eu poate diseara sau maine

11 răspunsuri:
| Enzo2011 a răspuns:

1.si batranii sunt oameni, locuitori ai acestei tari(nu cnteaza cum e tara)dar pensia este o recunoastera a muncii lor pe care au depus-o dea lungul vieti si crede-ma in acele vremuri munca era munca nu ca stai toata ziua pe scaun si dai clickuri si butonezi deci nu fi frustrat deoarece si tu ai sa ajungi batran si ai sa vezi cum este pensia
2. daca esti dragut sa-mi spui te rog ce te-ar interesa sa lucrezi sau in ce domeniu si mai ales ce ai urmat la liceu deoarece degeaba mergi sa devi constructor cand tu ai terminat poate chimia biologia sau degeaba mergi sa te angasizi ca translator cand tu ai urmat un prifil real asa ca spune-mi ce ai urmat si poate am sati pot spune ce sa cauti
3.ai precizat ca ai permis cat B, ei bine ai putea sa te angasizi la o firma de transport marfa dar sunt multi in acest domeniu in orice caz ar trebui sa incerci a o astfel de firma cum ar fi livrari sau transport marfa si de ce nu sa-ti deschizi o firma de curier nu-ti trebuie facutate pentru asa ceva, adica tot ceti trebuie este o masina sa sa-ti faci reclama pe internet sau la superarketurile din orasul tau
4.in caz ca vrei mai multe informatii sau ai intrebari poti sa-mi trimiti mesaje sau lasa ca voi mai intra eu pe intrebarea ta

| Enzo2011 a răspuns:

Imi para rau dar eu nu sunt din Buc sunt din Cluj si nu pot spune ca sunt bine preg dar am o larga viziune asupra vietii si o inclinatie spre domenii de conducere, business si chiar doresc sa devin un mare afacerist (desi am doar 16 ani) acesta este visul meu si un ultim sfat pe care ti l-as putea da este ecela de a nu astepta raspunsuri de la un singur om sau o singura firma, inscriete in cat mai multe domenii in care te descurci nu numai la o firma cauta pe site-urile de anunturi deoarece sunt o multime de locuri de munca si angajatori care cauta URGENT oameni SERIOSI si cauta si prin ziare cum a spus yhsay sunt sigur ca vei gasi daca te vei ridica de pe scaun si iti vei spune convingator "pana aici doresc sa lucrez" si vei merge si-ti vei cauta de lucru nu doar sa astepti sa te sune 1 om cand afara sunt sute de firme care cauta muncitori.In concluzie du-te la mai multe firme si depuneti ceva-ul, cauta pe internet si prin ziare si viseaza sa ajungi cat mai sus deoarece sigur vei ajunge daca iti doresti si ai vointa.Iti urez succes in viata si sper din tot sufletul sa-ti gasesti de lucru.

| PrecioussGirl a răspuns:

Facultate ceva nu servesti? thinking

| yhsay a răspuns:

Aries : Te contrazic, poti sa te angajezi ca, curier (scuzati cacufonia) cu doar un an de condus; de exemplu mic.ro cautau soferi acum cateva luni; sau mai poti incerca la companiile de pizza/catering in general (Jerry's de exemplu livreaza cu masina, la fel si wu xing).
De asemenea, te mai poti angaja la fast-food gen Mc, SpringTime, KFC... Salariu e cam de 10 milioane dar decat nimic, bun si ala. Se mai cauta si operatori de interviu - telefonic sau pe teren; operator call-center (nu-ti trebuie certificat de limba straina)...

Totusi, cel mai bine cumperi un ziar sau te uiti pe net pe site-urile speciale pentru a-ti gasi ceva potrivit tie.

| Alex3 a răspuns:

Fugi din tara. sincer

Răspuns utilizator avertizat
| babyblue23 a răspuns:

Mey te poti angaja la un restaurant sau terasa. Ceva in domeniul acesta.Se cauta.Iar ca sa fii putin mai sigura ca vei gasi,lasa cate un Cv la fiecare restaurant, terasa, magazin etc. Poate vei avea noroc.Si mai cauta in ziare. Sper sa vei gasi ceva.Bafta

| Aries explică:

1)Am terminat un liceu de profil servicii
2)Nu am nimic cu batranii, din contra ii apreciez ca au depus un efort la viata lor prin munca, ce spuneam referitor la pensii este faptul ca sunt indignat pentru ca pe nimeni nu intereseaza de cei tineri.La TV auzim vorbindu-se doar de pensiile batranilor.Este foarte adevarat, unii au niste pensii mizerabile, dar totusi le au.Dar eu tanar de 19 ani imi caut de munca si nu gasesc, caut sa fiu un cetatean onest si imi castig painea cinstit si nu pot.Degeaba unii dintre voi veniti cu replici gen ''nu servesti facultate''.Eu as servi cu drag daca mi-as permite(chiar daca e de stat). Romania e o tara de batrani unde noi tinerii din ziua de azi nu mai stim sa muncim si traim pe spatele parintilor, dar mai exista si cazuri unde tinerii cauta sa munceasca si nu au unde.DE CE? Pentru ca pe nimeni nu intereseaza. P.S Enzo2011 multumesc pentru raspunsul tau si tin sa iti precizez ca nu prea cred ca o sa fiu eu angajat la o firma de curierat doar cu un an experienta in sofat (mai ales ca dube nu am condus). Sper sa te tii de promisiune si sa revii asupra intrebarii mele.Multumesc frumos!

| Aries explică:

Enzo2011 din cate am citit din ce mi-ai dat tu cu acele joburi este nevoie de studii superioare(nu chiar la toate). Oricum nu indraznesc sa iti pun opinia la indoiala constientizez ca esti mult mai pregatit si stii ce vorbesti, dar daca ai putea si ai sti ceva de anumite firme care angajeaza/recruteaza tineri, gen raspunsului dat de yshai.Pe net am cautat foarte mult.Am cont pe diferite sit'uri unde am completat un ceva.La mec de exemplu am inteles de la un amic ca se da un formular,il completezi si astepti sa te sune...( asta daca suna); candidand foarte multi tineri,slabe sanse. Daca ai ceva informatii despre anumite firme din bucuresti care fac angajari, abia astept sa le citesc, si multumesc pentru raspunsuri. Apreciez oamenii de cuvant!

| Aries explică:

CV* scuze, graba:d

| Aries explică:

Enzo2011,daca ar fi prima data cand caut as sta fara niciun stres,si nu am cautat intr-un singur loc,am aplicat si pe net CV'ul, am mers si la firme care imii spun ori sa astept ca ma vor suna, ori ca nu angajeaza.In fine...cautarea continuua.Multumesc pentru raspunsuri Enzo2011, ai o gandire foarte matura pentru varsta ta. Felicitari!