Te poti inscrie la liceu, curs seral doar, terminand 13 ani de liceu si apoi poti sustine BAC-ul.
Dupa terminarea licuelui poti face o scoala postliceala, de meserii.
ca traducator de limba germana trebuie sa ai nu doar liceul terminat, BAC-ul luat ci si o facultate de limbi straine terminata, cu licenta luata, ca sa poti profesa ca traducator.
Nu poti face dupa ce iei Bac ul facultate? Pana la urma scopul este sa ajung la facultate, nu doar sa am bac ul.
Intai trebuie sa faci liceul, apoi sa iei BAC-ul si apoi sa dai examen la facultate, sa termini 3-4 ani de faultate, sa-ti iei licenta si dupa aceea poti profesa, deci mai sunt ani multi de invatat, pana ajungi sa termini toate astea.
Nu prea ai cum sa faci si una si alta. Scoala necesita prezenta, apoi ai de invatat, mai ales ca sa te pregatesti pentru BAC.
Incearca sa iti echivalezi din anii de liceu. 1 An va fi de acomodare, apoi continui de unde trebuie sa continui.
Sunt licee care au camin, intereseaza-te.
Problema este ca nimeni nu m-ar tine pe bani, nici macar minimul, nu pentru ca nu ar putea parintii sau ar vrea, dar as vrea sa depind de unul singur. Din aceasta cauza stiu ca seralul poti sa il fsci seara, dupa munca si in acelasi timp sa te pregatesti pentru bac. Am prieteni la facultati care m-ar ajuta, nu asta e problema.Cat despre camin sincer sa-ti spun nu stiu cum sa caut.
Cand te vei pregati pentru examen? In weekend? E prea putin. Ai prieteni, dar nu ei invata pentru tine. Tu trebuie sa inveti, iar cu munca nu vei mai avea timp.
Lasa mandria asta stupida la o parte, roaga-i pe parinti sa te ajute sa termini liceul. Ca nu cred ca vor spune Nu.
Cauta mai intai liceul, apoi vezi daca are camin sau internat
Nu este vorba de mandrie, e strict vorba ca in Germania merg si eu la scoala acum si nu este ca si cum nu as putea sa invat dupa munca, e strict vorba ca viata de Buc este scumpa, chit ca esti la camin sau garsoniera. Mersi de sfaturi.O sa ma interesez la licee si sper sa gasesc ceva.
Tu acum mergi la scoala, nu la munca. Chiar nu ai idee ce inseamna 8 ore de munca.
Ziua are 24 de ore: 8 ore de munca, la seral orele tin de la 16:00 pana pe la 21:00, ajungi acasa si dormi. Nu mai inveti nimic, ca nu mai ai nici timp, nici energie!
Iti ramane doar weekendul.
Si ar mai fi un aspect pe care inca nu il constientizezi: scoala romaneasca, asa cum e ea, e mult mai dificila decat scolile din afara. Nu stiu la ce profil esti, dar la profil real se face analiza matematica! La liceu in Romania e materie de facultate prin alte tari.
Mai consulta-te cu vreun profesor de liceu, nu trebuie sa ma crezi pe mine.
Fac munca si scoala in acelasi timp (ausbildung) la deichmann. Ai dreptate, scoala este mult mai grea in Ro. Pot spune ca stiu ce este munca si in acelasi timp scoala. Nu pot spune ca invat acelasi lucruri ca in Ro asta este clar, dar totusi. O sa vorbesc si la un liceu, multumesc.