Ca SGP te poti angaja direct mergand si luand legatura cu CMJ-ul din Constanta daca ai 10 clase. Daca ai liceul cu bacalaureat poti merge la subofiteri de infanterie sau maistri militari si sa ai medie destul de mare sa iti poti alege repartitia la Regimentul 307 Babadag, regiment de infanterie marina. La fel si cu ofiterul Trebuie sa mergi la Sibiu. Daca mergi la AMM Constanta vei deveni ofiter dar in specialitatile strict marine: electromecanica, electromecanica navala, navigatie, hidrografie si echipamente navale si arhitectura Navala. Adica poti fi pe orice nava dar nu luptator. Luptatorii se formeaza la Sibiu.
Https://www.navy.ro/contact.php
da telefon si intreaba!
insa din cunostiintele mele generale, academia militara e numai pentru ofiteri, pentru soldati nu trebuie decat sa treaca testele de admitere
Infanterie marina inseamna armata. Asa ca nu poti intra ca civil ci doar urmand Academia militara.
Te poti angaja si civil daca au functii libere de contabil, casier, sef de depozit, etc. Doar ca nu esti luptator! Te poti duce ca civil si SGP si te fac ei militar prin cursuri. Deasemenea, ca luptator nu trebuie sa faci Academia. Poti merge si la o scoala militara de subofiteri de infanterie si apoi te specializezi in infanterie marina.
Nu cred ca el, asa cum a pus intrebarea, vrea sa fie functionar.
Am vazut si raspunsul pentru el. In final, tot va trebui sa faca ceva (macar ceva) scoala.
Cand intrebarile nu sunt clare, cand copiii nu stiu ce vor... Sau vor ceva din auzite...
Academia militara pregateste ofiteri.
In armata (din care face parte si marina militara) sunt mai multe categorii de personal militar.
1. SGP care au grad de: soldat, fruntas si caporal. Acesti se recruteaza din randul tinerilo si fac un curs de pregatire de 6 luni (mi se pare ca la marina este mai mare) - pregatire militara generala. Dupa acest curs sunt repartizati la unitatile militare unde isi continua pregatirea de specialitate si instruirea lor conform programelor din acestea.
Acestia sunt cunoscuti ca militari luptatori.
2. Subofiteri si maitrii militari. Acestia urmeaza scoala de subofiteri si maistrii militari de 1-2 ani (perioada a diferit, la maistri a fost uneori si de 3 ani). Din aceasta scoala iesi cu gradul de sergent si ai intrat in randul cadrelor militare. Ocupi in unitati diferite functii, in functie de specialitatea pe care ai urmat-o.
3. Ofiteri care absolva academia militara de 4 ani si primesc dupa anul 3 gradul de sublocotenent. Acestia ocupa functii de manager, pe specialitatile in care s-au pregatit.
Ofiterii se impart in: a) ofiteri cu grad inferior
b) ofiteri cu grad superior
4. Generali. La marina exista denumirea de amiral cu subdiviziunile lui.