| MissSunshine94 a întrebat:

Salut, as dori un mic sfat...Cum sa fac sa-mi conving parintii sa ma lese sa merg la universitatea de Jurnalism...si nu la aeea la care ma trimit ei?!

17 răspunsuri:
| elasexygagica a răspuns:

Cu jurnalismul ajungi sa mori de foame, parintii stiu ce zic. ce optiuni tiau dat ei?

| MissSunshine94 explică (pentru elasexygagica):

De ce zici ca cu jurnalismul mori de foame.nu e adevarat! pai ei ma indrumeaza spre limbi straine ca traducator, sau in medicina generala, ca mai apoi sa-mi aleg singura... ceea ce imi va placea

| elasexygagica a răspuns (pentru MissSunshine94):

Du-te la medicina dar la stomalove struck e mai scurta si dupa 6 ani poti deschide cabinet si vei fi bogatalove struck gandeste-te ca in viitor trebuie sa ai ce pune pe masasad

| Tweetymrrr a răspuns:

Spune'le că asta'ţi doreşti tu. Nu cred că există un anume gest pe care să'l faci sau discurs pe care să'l ţii. Explici pur şi simplu că nu vor putea fii mereu lângă tine în viaţa şi că vrei să începi să iei decizii singură.
Succes!

| MissSunshine94 explică (pentru Tweetymrrr):

Ei mi-au argumentat astfel:te vom sustine in toate, numai nu in decizia asta, caci e prea importanta si nu ai inca mintea limpede pentru a face un pas asa de mare!

| Tweetymrrr a răspuns (pentru MissSunshine94):

Ei bine, părerea mea e că dacă ţii să faci asta, atunci vei fii oricum majoră şi nu vei mai avea nevoie de acordul lor, cu toate că ar fi fost frumos să înţeleagă că şi tu ai renunţa la orice, numai la asta nu.

| Zartbitter a răspuns:

Scrie un articol sau fă un reportaj în care îi convingi. Alege jurnalismul narativ, de exemplu, pentru că este cel mai convingător. Recitește-l și neapărat folosește diacritice înainte să-l arăți lor. Dovedește cu ajutorul articolului că jurnalismul nu înseamnă doar televizuni de rating și tabloide. Și, mai cu seamă, caută jurnalismul bun, pe care să-l consumi și care să te educe. E vârsta la care îți faci singură educația și totul depinde doar de curiozitatea și perseverența ta.

| MissSunshine94 explică (pentru Zartbitter):

La chestia(sa scriu un articol)chiar nu m-am gindit, mersi mult o sa incer numai decit=)

| bunica18 a răspuns:

Poate stiu ei ceva, daca chiar ai talent poti sa devii jurnalist si fara sa faci facultatea de jurnalism. In ziua de azi conteaza sa ai cultura generala foarte buna ca sa fii un juralist bun.
Ai fost vre-odata intr-o redactie a unui jurnal, sau pe plato-ul unui post de TV sau radio? Mergi si vezi ce inseamna exact aceasta meserie, si invita-i si pe parintii tai. Poate isi schimba prerea. Oricum ar fi sunt mai multe cai prin care poti sa ajungi la jurnalim daca chiar iti doresti. Poti deci sa-i asculti si pe ei si sa incepi deja sa scrii articole, sa faci reportaje (cu tel mobil, spre ex) si daca este nevoie de tine ca jurnalist te vor contacta.

| MissSunshine94 explică (pentru bunica18):

Am sa incerc numai decit...mersi mult de sfatrolling on the floor

| MasterIT a răspuns:

Spunele ca este viitorul tau nu a lor si tu alegi ce sa faci in viata daca tu vrei sa mergi undeva acolo te duci ca doar nu se duc parintii.

| MissSunshine94 explică (pentru MasterIT):

MasterIT ...de-ai sti cit de multe ori am incercat sa le explic chestia asta, insa nu vor nici sa ma asculte, deoarece zic ca aceasta nu e un serviciu serios.

| MasterIT a răspuns:

Sper ca o sa se rezolve, e rau sa fi impiedicat de cei dragi sa ajungi acolo unde doresti, mult noroc!

| CherryLove a răspuns:

Multi parinti sunt egoisti si nu ii lasa pe copii lor sa si urmeze visele. mai sunt si incapatanati si nu se gandesc la copilul lor, ca daca urmeaza o facultate care nu le trezeste nici un interes o sa esueze si mai tarziu o sa isi blesteme cariera. Atunci cand faci ce iti place devii bun in ceea ce faci pentru ca te intereseaza, excelezi in acel domeniu pentru ca o iei ca pe o pasiune. Pacat ca multi parinti nu vor sa inteleaga ca decizia nu le apartine, pentru ca nu este vorba despre viitorul lor. Dar poate sunt atat de egocentristi incat se gandesc la copii lor ca urmand o profesie care aduce castiguri financiare considerabile, o sa aiba batranetile usoare. Eu zic sa continui sa incerci sa le explici eventual sa ceri ajutorul unui psiholog care te-ar putea invata cum sa ii faci sa inteleaga sau poate chiar sa ii manipulezi un pic. xD

| MissSunshine94 explică (pentru CherryLove):

Nu as dori sa ajung sa-i manipolez, eu sunt fire ce doreste mereu sa optina ceea ce e de obtinut, prin discutii si doar atit.Insa in cazul asta mai vedem cum voi reusi.

| Zartbitter a răspuns (pentru MissSunshine94):

Ai grijă ce faci cu gramatica și ortografia pentru că este esențială în jurnalismul de calitate. Toate mesajele tale de până acum au greșeli pe care nu prea pot să le cataloghez drept „scăpări" :-)

| CherryLove a răspuns (pentru MissSunshine94):

Dar sa stii ca uneori vorba dulce nimic nu aduce cand vorbesti cu peretii. Succes in incercare!